Градинска ножица Ciso на Bosch

Първата в света акумулаторна градинска ножица с вграден литиево-йонен акумулатор.
Хубавата градина изисква много грижи. Подрязването на клони, които следва да се почистят с градинска ножица е уморително, а понякога може да предизвика и болки в ставите и мускулите на ръката. Тези проблеми се разрешават с помощта на Ciso – първата в света акумулаторна градинска ножица с вграден литиево-йонен акумулатор. С едно натискане на бутона тя е способна да отреже мека дървесина с диаметър до 14 мм и твърда дървесина с диаметър до 9 мм с чист и гладък срез. Идеална е за поддръжката на цветя, храсти дори овошки.
Посредством иновативната байпасна режеща система с неподвижен контранож тя реже бързо -един срез в секунда. Работещият с нея трябва само да освободи бутона от позиция за защита от случайно пускане и ножицата е готова за работа. Патентованата система „Power-blade” спомага за отличните и сигурни резултати при рязане. За по-голяма безопасност системата се състои от водещ подвижен профил без остри кантове и един поставен назад подвижен остър нож. Бутонът за безопасност предотвратява случайно включване и рязане. За подмяна на режещата система е достатъчно само развиването на една гайка.
Благодарение на вградената 3.6 V литиево-йонна батерия 1.3 AH, Ciso е малка и лека. Нейното тегло е само 590 гр. Компактният дизайн позволява на любителите-градинари да достигат с акумулаторната ножица и до скрити и труднодостъпни клони.
Ергономичната дръжка улеснява работата и намалява натоварването на мускулите на китката, ръката и рамото.
Батерията на Ciso не предполага по-различно използване от това на подобна батерия в мобилен телефон. Тя притежава всички предимства на литиево-йонната технология – без намаляване на мощността от първия до последния срез, минимално саморазреждане – акумулатор, който не е използван дълго време, не е необходимо да се зарежда отново преди използването му и няма ефект памет. Така че Ciso е готов да реже, дори ако дълго време не се е налагало да го ползвате и може да бъде зареден във всеки един момент, без батерията да бъде увредена.
Зарядното устройство зарежда напълно празна батерия за пет часа. Щом веднъж батерията е изцяло заредена, то енергията й е достатъчна за 500 среза на средни клони с диаметър 9 мм. Благодарение на ESP-технологията на Bosch – електронна защита на акумулаторните клетки – литиево-йонната батерия на Ciso има дълъг живот и може да бъде използвана в рамките на 700 цикъла на зареждане без да бъде увредена.
Градинската акумулаторна ножица Ciso на Bosch можете да оформяте градината, зарязвате лозето – дори бамбук.

Медуница

HTML код на статия

Автор: toto


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 6.0 от 6 звезди. (от 2 гласа)
Градинска ножица Ciso на Bosch, 6.0 out of 6 based on 2 ratings

Напиши коментар