Съвременни измерения на маркетинга

МАРКЕТИНГ НА МАРКЕТИНГА

Ако един предприемач използва само една медия за своя маркетинг, той няма да стигне много далеч. Маркетингът трябва да се разпростре и да обхваща колкото се може повече медии. Този похват се нарича всъщност кръстосан маркетинг.

Опитният предприемач знае, че една медия функционира по-добре, когато поддържа връзка с други такива. Един конкретен пример. Когато изготвите примерно телевизионен клип за вашия сайт, вие не би трябвало да се задоволявате САМО с това. Рекламирайте сайта си и чрез директен маркетинг. И това не е достатъчно обаче. Споменавайте сайта си и във вашия сиг-файл. Нека сиг файлът насочва освен това и към телемаркетинга. Така едната реклама ще „наторява” другата. В края на краищата от тези ваши усилия ще избуят великолепни растения.

Ако не използвате кръстосан маркетинг, вие всъщност не рекламирате! Ако участвате примерно в изложение, вие би трябвало да публикувате ваша реклама в каталога на изложението, но трябва да продължите рекламната дейност, като поставяте рекламни листовки в стаите на хотела, приютил гостите на това изложение. Това е то – маркетинг на маркетинга!

Вашите потенциални клиенти са човешки същества, а хората са еклектични. Те насочват своето внимание към различни медии, затова вие не бива да се осланяте САМО на една медия. Трябва да сте буквално навсякъде – в Интернет, във вестниците, в електронните медии…

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.LudiPari.com

HTML код на статия

Автор: apostol


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар