Maison Godet – French Wine & Dinner

Мезон Годе е нов френски ресторант с уникална концепция, създаден под ръководството и с основното участие на френската фирма Cognac Godet SA.

Годе са една от най-старите фирми за производство на коняк във Франция и един от малкото останали независими производители. Освен коняк фамилията произвежда вина в своя замък Шато Сегла Лаплань в известното градче Сент Емилион, в Бордо, областта с едни от най-качествените вина в света, шампанско, арманяк, ликьори, бренди. Фирмата е един от най-големите производители на бренди във Франция.

От години Годе създават собствени винени центрове в Полша, съчетаващи винобар, ресторант, продажби на дребно и дистрибуция на вина и понастоящем са един от най-големите дистрибутори на вино в страната.

Аналогичен модел е следван и в България, започвайки с ресторант, в който освен прекрасна кухня с френски ястия можете да се насладите на чудесни вина, които можете също така да закупите на място на много атрактивни цени.

Кухнята предлага много от специалитети на главния готвач Стефан Кралев, един от най-добрите готвачи в София, с опит в ресторанти като Крим, Талисман, Класик Гурме (печелили множество награди). Гъшият дроб на тиган с круша изпечена в Марсала съперничи на най-добрите ресторанти в света. Специално препоръчват да опитате и печения камамбер в сос от диви ягоди. Телешките стекове са определено нещото, в което са специализирани и което ще задоволи и най-изтънчения вкус. Месото е винаги прясно, само българско, избрано от малък кръг ферми и се приготвя от „а лангле” до добре препечено. Освен приготвени със сос Перигурдин, стековете се предлагат и в най-различни други варианти, по ваш вкус и избор – пепър стек, в сос от диви гъби, сос от гъши дроб, сос от боровинки, с кестени…и други. Десертите трябва да опитате на всяка цена – за тях коментарите и описанията остават изцяло на вас…

Специалитетите на главния готвач се сменят ежеседмично, а обедното меню е различно всеки ден. Предлагат се и ястия специално приготвени по заявка за ваше тържество, парти, коктейл, както и кетъринг меню и услуги.

Винената листа е селектирана от Годе и включва основно вина собствено производство на фамилията, родствени фамилии и приятели. Всяко едно от вината, които се предлагат е предварително тествано и одобрено за да отговаря на принципът на Годе – 100 % гаранция за удовлетвореност на клиента. Можете да поръчате вината от основната листа и на чаши, както и да дегустирате няколко вина по ваш избор. Постепенно ще се разширява селекцията до около 500 вида вина от цял свят.

В допълнителната винена листа има около 300 вида вносни и български вина в ограничено количество, резерви и колекционерски вина.

Цените – всички от Мезон Годет смятат (и това са приели за своя мисия), че клиентите в България заслужават отлично обслужване, превъзходна кухня и възможност да опитват прекрасни вина, в стилна атмосфера, без това да им струва цяло състояние, така както е на много места във Франция, а и в ред други страни. Затова цените ще ви изненадат приятно – разгледайте менюто и винената листа на сайта на заведението на адрес http://www.maisongodet.com/.

HTML код на статия

Автор: vladg


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар