Бебешки и детски колички – съвети при покупка и употреба

Детските колички се избират и купуват от родителите, а бебето, което всъщност ще се вози, няма право на мнение. Много родители се чустват главозамаяни от разнообразието на модели и видове колички на пазара и просто не знаят как да изберат детска количка.

Ето няколко критерия, които задължително трябва да вземете предвид, защото в крайна сметка става въпрос за доброто и за безопасността на вашето дете.

При покупката на детска количка

Изберете детска количка със широк кош и широка основа, тъй като това определя доколко стабилна е количката. Тесните детски колички лесно се преобръщат, когато бебето се надвеси прекалено много извън борда.

Ако предпочитате детска количка с няколко позиции на облегалката, уверете се, че самата облегалка се застопорява стабилно във всяко едно положение или рискувате детето да пропадне, без да очаквате.

Проверете дали детската количка има обезопасителни колани, които ще придържат бебето в коша и няма да му позволят да се изхлузи. Най-добре е коланите да минават между крачетата, през кръстчето и през раменцата на бебето.

Текстилната част на вашата детска количка трябва да се сваля лесно и да е подходяща за пране в пералня. Ако е възможно, тествайте дали бебето ще прояве алергична реакция към материята.

Задължително се уверете, че количката може свободно да премине през врата на вашето жилище, както и през вратата на асансьора, ако ще ползвате такъв.

Съобразете също размерите на количката в сгънато състояние с вместимостта на багажника на колата, някои багажници се оказват прекалено малки за определени модели детски колички.

При използването на детските колички

Преди да поставите бебето в количката, проверете дали сте натиснали спирачките. Проверете дали облегалката е стабилно застопорена в желаното положение. Когато сгъвате количката, внимавайте детето да не е прекало близо, защото има опасност да го прищипете ,без да искате, ако неочаквано се хване за количката.

Не забравяйте да закопчавате обазопасителните колани на детската количка винаги, когато излизате на разходка. Те ще предотвратят опасното изхлузване или падане на бебето от количката, което може да се случи, докато пресичате оживен булевард например.

Когато се намирате на неравен терен винаги натискайте спирачката преди да пуснете дръжките на детската количка, дори и да става въпрос за няколко секунди.

Детските колички, както всяка друга вещ, изискват постоянна подръжка, затова често проверявайте дали всичко е в изправност.

За повече информация, въпроси и отговори за детски колички, посетете detskikolichki.com.

HTML код на статия

Автор: detskikolichki


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

1 коментар по “Бебешки и детски колички – съвети при покупка и употреба”

  1. […] колички – ценни съвети при покупка и употреба http://statii.net/2010/%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%…%80%D0%B8/ в Любими преди 57 секунди edno23.com Начало контакти […]

Напиши коментар