Външни ролетни щори

Ако искате да запазите вашият дом топъл през зимата и прохладен през лятото, бихте могли да се спрете на едно от интересните предложение на нашият пазар а именно външните ролетни щори. Все повече хора откриват ползите и предимствата им.

Когато са в режим-напълно затворени, те спират слънчевите лъчи, предпазват от крадци, намаляват разходите за отопление, намаляват нивото на външния шум и дават пълно уединение.

Външните ролетни щори предлагани от фабрика за щори Камакс са няколко вида.

Външни ролетни щори модел PVC

Произведени са изцяло от PVC, външните ролетните щори модел PVC се монтират от външната страна на дограмата и могат да бъдат управлявани само ръчно – чрез ширит или табакера.

Външни ролетни щори модел PVC 2

Този модел са хибрид между PVC и Алуминиеви щори – на практика само ламелите са от PVC, всичко останало – кутия, конзоли, механизми са като алуминиевите външни ролетни щори. Така се постига оптимално добър баланс между качество, функционалност и цена.
Монтират се също от външната страна на дограмата и могат да бъдат управлявани както ръчно – чрез табакера или манивела, така и чрез  електродвигател – посредством бутон или дистанционно.
Възможно е да се монтират различни датчици – за вятър, слънце или дъжд за автоматично управление на една или група от щори.

Алуминиеви външни ролетни щори

При този вид задвижващият механизъм е монтиран в алуминиева кутия с елегантен дизайн, хоризонталните алуминиеви ламели с пълнеж от полиеританова пяна образуват плътна преграда, която по желание може да бъде прибрана в кутията или спусната на определена височина.
Термо и шумоизолацията на алуминиевите външни ролетни щори са значително по-добри спрямо моделите от PVC. Същото важи и за степента на затъмняване на помещението.
Управлението може да бъде както ръчно – чрез табакера или манивела, така и чрез електродвигател – управляван от бутон или дистанционно.Тук също е възможно монтиране на датчици (за вятър, слънце или дъжд), както и таймери за автоматично управление на една или група от щори.
При нов строеж е препоръчително външните щори да се монтират в комплект с дограмата, така че кутията на щората да остане скрита в зида и да не се налага пробиване на дограмата.

HTML код на статия

Автор: kamax


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар