Защо хората не ме чуват по Skype?

В тази статия ще ви представя някои от възможните причини, поради които когато говорите по skype, може да не ви чуват. Доста хора са се сблъсквали с този проблем и се надявам тази статия да им бъде полезна.

По принцип всеки проблем свързан с компютрите се дължи или на компютърния хардуер (частите и всичко което можете да пипнете) или на софтуера (програмите). Ето някои стъпки, които трябва да предприемете за да разрешите проблема.

1. Ако не ви чуват при разговор по skype, първото нещо, което трябва да направите е да проверите дали правилно сте свързали вашият микрофон. Най-често неговият конектор е розов или черен и има цилиндрична форма. Свързва се най-често към розовия конектор в задната или предната част на компютъра. Може и да се огледате за иконка на микрофон. Натиснете го силно за да хлътне до край.

2. Второто нещо, което може да прегледате е дали е усилен достатъчно звука на микрофона. Това най-често може да стане като се отвори прозореца Master Volume, препратка към който се намира доло в дясно до часовника. Иконката изглежда като високоговорител. От там проверете дали Mic Volume е усилено достатъчно. (отнася се за Windows XP)

3. Все още ли не ви чуват? Отидете в настроките на skype (options) и по-точно в audio settings или устройства, зависи на какъв език ви е скайпа и коя версия е (потърсете го). Та във този подпрозорец в настройките трябва да има картинка на микрофон и там под него да се показва силата на микрофона. Пробвайте да говорите по микрофона и трябва да видите дали се променя зелената лентичка. Тоест при звук се покачва, а при тишина нищо не става.

4. Ако в третата стъпка си работи както трябва, може би проблема не е при вас. Нека в отсрещната страна проверят своите високоговорители.

Възможно е естествено и друга причина да предизвиква проблема. Примерно да ви е повреден микрофона, да му е прекъснат някъде кабела или някаква софтуерна причина. Когато говорим за софтуер нещата са още по-сложни. Проблеми в операционната система или в skype може също да са причина за това хората да не ви чуват.

HTML код на статия

Автор: dextersh


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

1 коментар по “Защо хората не ме чуват по Skype?”

  1. miramar67 каза:

    Много често срещано при windows7 е допълнителното инсталиране на един драйвер за звука.Въпреки че виндоса ви ще изглежда , че работи правилно със звук , микрофона няма да работи и затова се инсталира драйвер: Vista_Win7_R239.exe

Напиши коментар