Защо хоСтел, а не хоТел ?

Когато за пръв път прекрачих прага,  пред мен се откри красотата на една социална атмосфера,  усмихнати хора и доста интересни истории за споделяне.

Преди две години нямах представа какво е хостел. Бях чувал за филм на ужасите, но дори не съм го и гледал. Докато един ден не започнах да пътувам. Един приятел ми сподели – защо да давам пари за хотел, като мога да пренощувам в хостел и да си изкарам доста по-добре.  Наистина беше прав, защото се сблъсках с нещо уникално за България.

Кой би си представил, че всъщност да споделяш стая с други пет човека,  които виждаш за пръв път би могло да бъде толкова забавно?

Едно социално място разказващо толкова истории- кой къде е бил, кой какво е видял. Запознах се с хора от всичките краища на света. Общувах с австралийци, американци, мексиканци и много други. Научих с какво ги привлича България. За някой – ниските цени на алкохола и жените с къси поли, за други – красотата на страната ни. Удиви ме атмосферата, която персонала създава. На някой места съм виждал едно безкрайно парти, започващо от изгрев слънце и завършващо в късни доби. В други хостели съм се наслаждавал на приятна бавна музика, отпускаща атмосфера и всичко това с цел да ви накара да релаксирате след дългото скитане с голямата раница на гръб.

Както за всеки вкус, хостела може да предложи и самостоятелна стаи, в които да останете сам, но на една врата разстояние от социалния процес.

Хостелите, които наистина си заслужава да посетите в България се броят на пръсти.

Хостел Мостел веригата в София и Велико Търново безспорно привлякоха вниманието ми най-много. В София – старинна сграда, в която никога няма да оставят да ви е скучно и  във Велико Търново – възрожденска къща с прекрасни тераси за отдих, лози заобикалящи целия двор и персонал, който собственоръчно ще ви разходи из картата на стария град, така че да не изпуснете нищо важно. И двата хостела предлагат екскурзии до манастири и китни места из България, каращи ви да не искате да си тръгнете от тях !

Тери и Джорджи ще се погрижат престоя ви във Варна с Gregory`s Backpackers хостел да бъде незабравил, а Дейв от Flag хостел ще ви покаже как се правят партита в сърцето на морската столица.

HTML код на статия

Автор: Randy


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 6.0 от 6 звезди. (от 1 глас)
Защо хоСтел, а не хоТел ?, 6.0 out of 6 based on 1 rating

Напиши коментар