За дизайнерите е предизвикателство да се заиграват с логото

Това лято дамските дрехи са „оживени” от най-разнообразни лога. Можете да ги откриете както по спортните тениски, ризи и потници, така и по аксесоарите. Размерът варира от много голям, до едва забележим, шрифтът също е най-различен, обикновено на латиница. Проверете в някой магазин за дрехи онлайн.

Логото е един от начините да се рекламира дадена марка. Преди години то наподобяваше щампиран или тънък знак, който се поставя от вътрешната страна на дрехите. Така логото само по себе си приличаше на етикет, информиращ за създателя си. Днес то е на показ върху лицевата част на дрехите, а за дизайнерите е истинско предизвикателство да се заиграват с него. Освен това логото на една маркова дреха не се натрапва с размера и цветовете си за разлика от неговите „ментета”. Известните модни марки на прекаляват, а поднасят винаги елегантно своята визи, за да избягват кича от фигури и надписи.

Логото може да изглежда по следния начин:

– да представлява фирмен надпис (например популярните марки Sisley, Benetton или Motivi поставят имената си по тишъртките). В този случай наименованието е с рекламна цел. Надписът може да бъде извезан с конци, украсен с камъни, пайети, кожа и др. материали. Някой модни марки изписват различни слогани (“Аз съм N 1”, „Оставете ме на мира” и др.) и дори щамповат цели текстове на дрехи.

– да бъде с щампа на някой от героите на Дисни – например Макуин, Мики Маус, Бен Тен и др. Освен тях съществуват марки, които инициират себе си с различни животинчета. Има и някои марки, които обичат провокацията и не се колебаят да поставят по дрехите черепи, кръстове и подобни фигури.

– да представлява интересна цветна рисунка – например на море, палма и синьо небе, или кадър от анимационен филм – например с Том и Джери.

И може да бъде поставено като значка на:

тениски, потници, блузи, ризи;

– джобове на панталони, джинси, дънки;

– спортни комплекти и др.

HTML код на статия

Автор: drehimix


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар