За Русия с любов

Мощен поток се вля в купувачите на самолетни билети за Aeroflot и Air Berlin във връзка с годишния форум “Петербургски диалог”. Представители на едрия германски бизнес заминаха да се поогледат за инвестиционни възможности в Русия на фона на официалното посещение на германския канцлер Ангела Меркел в Екатеринбург.

самолетни билети за Aeroflot

Меркел отиде в Русия заедно с представители на немското правителство и 25-ма германски бизнес лидери, като по време на посещението се проведе среща с президента Димитрий Медведев, а също така бяха договорени и подписани сделки за милиарди евро. Бе разисквана идеята за руската Силициева долина – проекта “Сколково”, където немският концерн “Сименс” има намерение да построи свой център, както и предложението за доставка на 11 самолета Airbus А330 за Русия. Руснаците веднага отвориха дума за възможността поне техните бизнесмени да пътуват из ЕС безвизово и получиха обещание за съдействие.

В рамките на визитата Викентий – архиепископ на Екатеринбург показа историческата катедрала, която е известна по света като Church on the Blood (буквално: църква върху кръв), построена на мястото, където е станала отвратителното убийство на руския император Николай Втори и семейството му от болшевиките. Близо до нея е Хотел Парк Ин (Park Inn Ekaterinburg), ситуиран в самия център на града удобен и евтин хотел.

Интересен момент от визитата е, че на официалния обяд – като изява на специфично руско чувство за хумор – е бил сервиран октопод, по аналогия с лошия пророк Паул, който предсказа падането на германския футболен тим на Световното първенство. Футболната тема е била сред обсъжданите, както спомена сам Медведев пред участници във форума.

HTML код на статия

Автор: tomasz.kaminski87


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар