Извлечете максимума от нискотарифните авиокомпании

Не е от значение дали пътувате служебно, за удоволствие или по личен въпрос, самолетният билет би могъл да погълне не малка част от парите ви. С помощта на непрестанно покачващ се брой нискотарифни авиокомпании, вече не е нужно да се тревожите от това.
Развитието на бюджетните превозвачи, популярни и като нискобюджетни авиокомпании, пътниците, както и пътуващите по служебен въпрос, сега могат да летят без да се притесняват, по целия свят. Освен това, след кратко търсене ще намерите и по-качествени евтини превозвачи.
Най-удобният метод да немерите евтини билети е в мрежата. Вече всички авиопревозвачи използват резервиране на самолетен билет, през интернет страницата им. Понякога,оставят някои скрити разходи, които рядко желаем да плащаме при купуването на самолетен билет.Затова, по-добрият вариант е да се използва външна резервационна система, които стават все по-популярни в интернет. Освен по-прозрачните процедури, те предлагат и възможността паралелно да се сравнят офертите на всички превозвачи, така избирането на авиокомпания доста по-бърз и лесен.
Друг метод да си спестите разходи от стойността на пътуването е да се възползвате от някои възможности, за по-евтини полети при определени условия. При закупуването на самолетния си билет по-рано, най-малко двадесет дни преди датата на полета, цената може да се окаже чувствително по-ниска. Колкото по-рано резервирате билет, толкова по-евтин ще бъде той. Друг полезен трик е да прегледате варианти за повече дни – един ден по-късно или по-рано би могъл да предложи голяма разлика в цената. Често дните в средата на седмицата са по-малко натоварени и превозвачите се опитват да привлекат пътуващи за полетите си в тези дни, с по-ниски цени на билетите. Наскоро, двама известни математици разеаботиха формула за изчисляване най-добрият моментза за купуване на евтини самолетни билети и се оказа, че е най-добре да се резервира 8 седмици преди полета, в работен ден , следобед. Това е така, понеже се оказава, че пътуващите по работа обикновено резервират сутрин, а туристите следобед или привечер, от вкъщи. Авиокомпаниите знаят това и променят цените в рамките на деня, като следобед са по-ниски.
В някои случаи на авиокомпаниите им остават непродадени билети, малко преди полета, и обявяват по-евтини билети, за да ги продадат по-бързо. За всеки случай, е по-добре да не се надявате на този вариант, понеже не е сигурно, че ще успеете да се доберете до такава оферта.

HTML код на статия

Автор: 4140


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар