Какво печели една фирма ако има блог.

Наближава нова ера в отношенията на фирмите с техните клиенти.  На запад всяка уважаваща себе си корпорация или фирма има собствен блог. Защо точно блог, а не сайт?

Защото фирмения блог може да си позволи свободата на почти неформално общуване с клиента за разлика от строгия имиджов стил на сайта. Така може да се разбере какво мисли клиента, да се чуят тяхните предложения и препоръки.  Фирмите си наемат добри писатели или блогъри да им водят съответния блог срещу заплащане.  Целта на фирмения блог е осигуряване на по-голяма печалба и по-лесна комуникация с клиентите от което печелят два пъти. Един път от свободата на общуване и втори път от рекламните статии за техния продукт.

Рано или късно това ще стане и в България. Този начин на мислене за момента го няма в българските бизнесмени, макар да има някой наченки на подобни идей в блогосверата.  Ето например едно свежо и ново предложение за пазар на блогове – http://postvai.com/, което ще е интересно да се  проследи като  развитие.  Блоговете могат да отстранят „пречките” на формалния тон и сдържания имидж, като предлагат откритост, отзивчивост и свобода на общуване.

С  тях  се демонстрира отговорност и професионализъм в дадената област.

Показват начините по който компанията дава своя принос в развитието на обществото при един отворен двупосочен модел на комуникация.

Дават възможност да се управлява репутацията чрез моделиране на мненията.

Дават промоция на продукти и услуги. Осигуряват възможност изпълнителните директори или служителите да комуникират открито.  Но за тази цел им е необходим администратор за да маха лошите съобщения, да публикува полезни и интересни публикации и да превръща трафика в нещо полезно.
Блогърите трябва да имат в предвид, че за да им предложат подобна работа, трябва да са  демонстрирали умения.  Това става чрез писане на статии както в този сайт.  Когато водите популярен и наистина полезен блог, Вие демонстрирате знания, личностни умения и професионализъм.

Когато найстина сте добър в това, рано или късно ще Ви харесат и предложат работа.  Затова не се отказвайте и пишете с желание.

HTML код на статия

Автор: petkodimoff


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар