Комфортът – колкото повече, толкова повече

Да изберем най-доброто обзавеждане за хола и всекидневната става все по-амбициозна задача за всеки от нас.  В забързаните делници,ни остава все по-малко време за семейството, приятелите, любимите занимания. Затова искаме това време да бъде прекарано перфектно, да се чувстваме максимално добре, да се забавляваме, да общуваме или просто да си почиваме по най-добрия начин. Или както казва Мечо Пух – колкото повече, толкова повече удобство и комфорт в нашия дом.

Съвременната мека мебел с пълнеж от полистиренови гранули, известни като “bean bag”, са създадени именно около концепцията за повече комфорт.

Този тип мебели се появяват в края на 60-те и началото на 70-те години на миналия век. Характерното за тях е простата кройка – тип торба и пълнежа от гранули, който се движи свободно в нея и благодарение на това при сядане заема формата на тялото и създава основното им предимство – ергономичността.

Ергономичните мебели, са конструирани по начин, който осигурява на тялото максимално близка до естествената поза, с цел постигане на най-добрата почивка за мускулите и гръбнака. Затова мебелите с пълнеж от гранули добиват изключитлено голяма популярност през 90-те, като започват да се препоръчват от лекари и физиотерапевти на хора с гръбачни травми, бременни и деца с гръбначни изкривявания. Производителите започват да създават различни модели – тип круша, тип футболна или бейзболна топка, възглавници за под и др., които бързо стават хит на пазара на мека мебел заради достъпните си цени.

Потребителите все по-често избират този тип мебели за обзавеждане на детски и юношески стаи, заради техните чисто практични качества – нямат твърди части, безопасни са, осигуряват анатомична поза на тялото и са изключително леки.

Допълнително удобство е лесната поддръжка на добрия външен вид на мебелите, изработени  със сваляема тапицерия, която може да се пере в перална машина, което ги доближава съвсем до знаменитата фраза на Мечо Пух – колкото повече, толкова повече.

Предимства на новото поколение дизайнерски мебели ESSTETIC

–          Елегантен дизайн, европейски стил и изтънчена линия, благодарение на кройката и изпълнението си, те нямат нищо общо с познатите безформени топки и круши, предагани доскоро на пазара;

–          Сваляема тапицерия, която лесно се почиства;

–          Лекота – благодарение на пълнежа с полистиренови гранули те са изключително леки;

–          Разнообразие от дамаски и цветове – както интериорни, така и екстериорни дамаски, които ви предлагат изключително преживяване,  излегнати в къщи или на слънце на терасата, в градината или около басейна;

–          Хипоалергични, дишащи и екологични – полистиреновите гранули са с отворена клетъчна структура, която им позволява да „дишат” и възпрепятства развитието на плесени, мухъл и други бактерии; Също така не събират прах.

HTML код на статия

Автор: esstetic


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар