От Везни за Везните

Везни – символ на равновесието? – Нищо подобно! Както се казваше в една реклама  „ОБЪРКАЛ СИ РЕЙСА ПИЧ!”

Може би някъде сте прочели че Везните са най-уравновесените представители на зодиака? – Error! Те никога незнаят какво точно искат.Знаят че искат нещо, но какво? – Никой не знае! Никога не са на ясно със себе си! Сменят си мнението със скорост по-голяма от тази на светлината. Минимум 5 пъти в секунда! За настроенията да не говорим – както се усмихват чаровно на среща Ви в следващата част от секундата започват да Ви нападат. Не че сте ги засегнали или обидили с нещо – просто те са си такива. Трябва да имат и да бъдат опозиция! Иначе не им е интересно. Колкото и да се опитвате да се съгласявате с тях, за да избегнете някой безсмислен спор, те винаги ще намерят нещо за което да се захванат. А ако започнете да се съгласявате за всичко вече не сте интересен събеседник, и или ще си намерят друг такъв, или ще сменят  темата  без дори да се усетите. Имат отговор на всеки Ваш въпрос.  Ако въпросът е  „неудобен” за тях разговорът ще е от рода на:

-Колко е часът?

-Амиии…облачно е! – Тъпо! Но все пак получихте отговор, нали?

Много са доверчиви? – Да! На пръв поглед! Само ако знаете че не вярват на една Ваша дума… Всичко казано се поставя под съмнение, а Вие оставате с убеждението че те Ви вярват.

Ако трябва да ходите някъде заедно в определен час, или да гоните автобус просто се въоръжете с много нерви и търпение! Седят си спокойно, пият си кафето, блажено си пушат цигарата…и така докато останат 5 минути до тръгването. Сега вече се започва едно тюхкане, вайкане, безцелно лутане от стая в стая…Чувате въпроси от рода на: Какво да си облека? Какво трябва да взема? Дали не забравих нещо? Следва моментално изстрелване към уреченото място или спирката на автобуса.

Кажат ли на бялото че е черно няма смисъл да си губите времето да спорите или да ги убеждавате че не са прави. Те никога не грешат! Дори да осъзнаят грешката си няма да го кажат гласно. Ако случайно си признаят запомнете този ден и разкажете на всички че Везни си е признал че не е прав! Но не ги хвалете за това! Така само ще си навлечете гнева им и ще разберете какво означава „магарешки инат”.

Като приятели са невероятни! Винаги може да разчитате на тях. Да споделите нещо – никога няма да Ви предадат! Собствените си тайни могат да ги разкажат на целия свят, но чуждите – НИКОГА! Ако са Ви обещали да Ви направят някаква услуга можете да бъдете напълно убедени, че ще обърнат Земята само и само да удържат на думата си. Но не си мислете че ще минете само с „мерси”! Рано или късно и те ще дойдат до Вас за услуга. Тогава ще ви изкарат душата докато не стане тяхното!

Неуравновесени, хитри, спокойни, винаги прави, инати, но за сметка на това страхотни приятели, Везните ще Ви преведат през океана без дори да се измокрите!

И както пишеше в една книга: ”Виждате ли дупчицата на брадичката? – А дявола в душичката?”

HTML код на статия

Автор: djidja83


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар