Плисе щори – характеристики, монтаж, предимства и недостатъци

Щори – Плисе се използват най – често като слънцезащита при прозорци и капандури.Те са елегантен заместител на хоризонтални щори и роло щори. В комбинация с пердета красивият им дизайн предизвиква поразяващ визуален ефект. Изборът на плисе щори, предлага на клиента огромно разнообразие от платове и дизайнерски решения. Могат да се събират както отгоре надолу, така и отдолу нагоре, както и в двете посоки.

Платовете от които се изработват плисе щори са антистатични полиестерни или комбинация между полиестер и памук. Подобни са на платовете използвани при роло щори, но са нагънати във формата на плисе. Различните платове се разделят на групи. Изборът се простира от напълно прозрачни платове, през полупрозрачни, непрозрачни и стига до напълно затъмняващи, плътни платове. Широчината на ламелът, независимо от използвания плат е 20 милиметра. При избор на Плисе – Дует щори, два плисирани плата се съединяват  образувайки формата на пчелна пита. По този начин, кордата с която се управлява щората остава напълно скрита. Това придава на този вид щори още по изискан и елегантен вид.
Поддръжка и монтаж на Плисе Щори
Този вид щори е лесен и удобен за поддръжка. Плисето може да се движи нагоре и надолу ръчно и чрез дръжка или с помощта на механизъм от въжета подобно на хоризонталните щори. За да се запази формата и ръбовете на плата, щорите трябва да се движат ежедневно. Монтажът става чрез щипки закрепени към стъклодържателя на дограмата. Почистването става сравнително лесно. Обикновено е достатъчно щорите да се напръскат с препарат за фино пране и след това да се изплакнат с лека струя вода. Задължително е след това плата да се отцеди от водата като съберете плътно щората. Може да я оставите да съхне, като трябва да я разпъвате през определено време, за да не залепнат ламелите. След това спокойно пак може да закачите почистените плисе щори.

Предимства и недостатъци:
– Изпълнения и в неправилни форми (триъгълник, кръг, полукръг, трапец);
– Изработват се от антистатичен материал, който не задържа прах, влагоустойчив и негорим;

– Монтират се на всяко отделно крило, което позволява лесното отваряне без съобразяване с положението на щората;

– Заема минимална част от стъклото в събрано състояние;
– Защитават от нежелани отражения на светлината;
– Материите биват ефирни (изцяло с декоративен ефект), плътни (пропускат светлина, но не пропускат видимост) и материи с рефлекторно покритие (отразяват до 70% преките слънчеви лъчи);
– Различните варианти на управление позволяват щорите да се движат отдолу-нагоре, отгоре-надолу и в двете посоки;
– Практично и красиво решение е щората „ден и нощ”, която представлява комбинация от два различни плата с различна светлопропускливост.

Повече за нас и нашите продукти може да научите на нашата страница Щори – Илимат ООД

HTML код на статия

Автор: ilimat_ood


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар