Пране на мокети

Пране на мокети

Днес все повече фирми са избрали да използват най- познатите на всички настилки в работните си помещения – мокетите. Мокетът е една от най-луксозните и уютни настилки за офис, освен това на нашият пазар се предлага голяма гама от материи и цветове. При този вид настилки обаче има един недостатък, изисква се по-честа поддръжка. В зависимост от използваемостта му, той трябва да се чисти ежедневно и да се пере периодично. Това е така, защото мокетът отделя много прах и бързо се замърсява. Най-лесно ежедневното почистване се извършва с прахосмукачка, но тя не може да премахне всичката мръсотия и натрупвания, затова мокета се нуждае и от пране. Честотата на прането зависи от това, колко е светла настилката и от колко хора се използва.

Предлагат се различни услуги от фирмите за професионално почистване, които биха могли да са ви от полза и най-вече те не зависят от сезона. Ако преди сте имали притеснения, че мокета няма да може да изсъхне, сега с правилната техника той бива изпран и изсушен бързо и качествено.

Нашият дългогодишен партньор фирма Бориван, предлага машинно пране на мокети и  меки подови настилки, независимо от материала от който са направени. Използват се различни препаратите, в зависимост от спецификата. Основно са на няколко групи. Шампоани с активен кислород, шампоани с дезинфектанти и препарати за премахване на петната от мокета.

Технологията, която фирмата използва по време на почистване може да бъде в няколко варианти, в зависимост от степента на замърсяване на мокета.

  • При слабо замърсена настилка се препоръчва пране на мокет чрез екстракция. Това е метод чрез, който препаратът се впръсква под налягане и непосредствено след това се подсушава.
  • При средно замърсени настилки се прилага пране на мокет с еднодискова машина и водосмукачка.
  • При силно замърсен мокет се прави пране на мокет с еднодискова машина с пара и водосмукачка.

Начинът на работа по, който Бориван е избрал за извършването на тази услуга – пране на мокети е разделен на четири основни етапа.

  • При първият етап еднодискова машина, която има мека четка, втрива с лек натиск шампоан с активен кислород. Следва подсушаване на мокета с мощна тримоторна водосмукачка.
  • При вторият етап, натоварените зони, т.е. тези, които са подложени най-интензивно на използване и замърсяване се третират с концентриран препарат и после се подсушават.
  • Третият етап е да се изплакне мокета със специален препарат, който пресича шампоана и отново изплакване.
  • Чевъртият етап е да се прегледа за петна и при наличието на такива, те се отстраняват с професионален препарат, видът му зависи от вида на петното и се подсушават отделните участъци. Накрая след прането вашия мокет е чист, сух и със блестящи и свежи цветове.

HTML код на статия


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар