Регистриране в търсачки

Регистриране в търсачки

Под този общ термин се разбира изпращане на данните за твоя сайт към сайтове от тип уеб директория. Уеб директориите са сайтове, които позволяват да включиш интернет адреса на твоя сайт и кратко описание на твоя сайт. Включваните сайтове се организират в категории сайтове според тематиката им. Особено ценни за SEO са сайтове, които дават директен реален линк към твоя сайт. За съжаление много от сайтовете дават линк с пренасочване или линк с атрибут nofollow, които пак оказват влияние на SEO оптимизацията, но в много по-ниска степен. Един ценен ресурс със сайтове уеб директории, сайта ganbox.com предоставя напълно безплатно на своите фенове в страницата Само за фенове.

Общи съвети при регистриране в уеб директории

Всяка уеб директория има свои правила за добавяне, но тук ще напиша, тези които обикновено са приети от всички. Ако нарушиш дори едно от основните правила, вероятността твоя сайт да бъде приет в уеб директорията намалява значително.

Основни правила

1. Не пиши само големи букви в заглавието или описанието.

2. Пиши само URL адреса на началната страница. Уеб директориите не приемат вътрешни страници. Вътрешните страници се линкват в социалните мрежи. Често срещана грешка е, когато адреса на един многоезичен сайт например http://domain.com автоматично пренасочва към българската версия http://domain.com/bg. Обикновено собственика прави copy – paste на адреса без да се постарае да изтрие излишното /bg.

3. Трябва да е избрана най-подходящата категория. Някои директории не разрешават добавяне в главните категории, а само в подкатегориите. Не се опитвай да изпращаш сайта повече от веднъж. Не добавяй два сайта с еднакво или много близко съдържание.

4. Не пиши много ключови думи в описанието. Ако в описанието има прекалено много изброяване (много думи разделени със запетайка) това може да се приеме за спам. Най-добрия вариант е в описанието с 3-4 изречения, кратко и ясно, да се опише за какво служи твоя сайт.

5. Без страници, които пренасочват! Ако имаш два домейна например http://domain.com и http://domain.net  и при зареждане на http://domain.net той се пренасочва към http://domain.com, тогава изпрати само домейна http://domain.com, защото ако се опиташ да изпратиш двата домейна и възможно и двата да бъдат изключени. По подобен начин ако втория домейн е паркиран и показва същото съдържание както първия, пак трябва да изпратиш само основния сайт.

6. Въведи валиден имейл адрес. Някои уеб директории изпращат на твоя имейл адрес линк за активиране и само след като посетиш този линк, твоя сайт бива добавен. Макар и рядко някои директории изискват имейл адреса да бъде под същия домейн. Това означава, че ако изпратиш например сайта http://domain.com обаче си въвел имейл адрес mail@domain.net, е възможно сайта да не бъде добавен. Много силно е вероятно сайта да не бъде добавен, ако си решил да се правиш на хитър и си създал временен имейл адрес например submit23@abv.bg

Допълнителни правила

Много уеб директории не приемат сайтове, които:

– съдържат материали, които нарушават, спомагат или подстрекават към нарушаване на законите на страната;

– съдържат съдържание за възрастни;

– съдържат средства за кракване, хакване, разкодиране и какъвто и да е зловреден код, документация или инструменти;

– съдържат материали обект на авторско право публикувани без разрешението на автора;

– съдържат прояви на расизъм, крайна политика, религия, секти и др;

– опитват да измамят, заблудят, подвеждат или объркват потребителя;

– изпратените данни за сайта не се на същия език като езика на уеб директорията;

– са незавършени, имат много счупени линкове, зареждат бавно, имат прекалено много реклами;

– нямат публикуван имейл за контакт със собственика.

Много уеб директории не позволяват в описанието да има URL адреси, имейл адреси, телефонни номера, цени.

Възможно е някои директории да не приемат поддомейни особено ако са на безплатен хостинг като hit.bg

В страницата Регистриране в търсачки може да прочетеш как бързо и удобно да изпратиш твоя сайт до множество свободни уеб директории.

Брой разглеждания на тази статия: 2321

HTML код на статия

Автор: gan


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Коментарите тук са спрени