Ремонт в кухнята?!

Питате се какво да правите със старият и скърцащ паркет в кухнята без това да се отрази значително на семейния ви бюджет. Има различни варианти, за да решите проблема – от вас зависи решението.

1. Можете да запълните фугите с прозрачна и плътна паста за уплътнение на плаващи паркети. Тя образува постоянен предпазен екран срещу проникване на вода в местата на съединенията и позволява влажна поддръжка на повърхността на пода.

Предимствата на такива пасти:

Осигуряват продължителна защита срещу проникване на вода и влага между фугите.

• Удължават живота на пода.

• Постоянно еластични.

• Полагат се лесно, без специални умения или инструменти.

• Не цапат и съхнат бързо.

• Цветово неутралени.

• Не залепват, а уплътняват .

• Подходящи са за всички дървени паркети .

2. Можете да пренаредите паркета, а за залепване използвате специални лепила, които също не са за пренебрегване и имат отлична якост на лепене.

• Предназначение: Лепене на паркет върху циментова замазка и бетонови повърхности.

• Свойства: запълват фугите между отделните сектори на паркета и не позволява проникване на влага, прах и механични замърсявания негоримо, удобно и лесно за нанасяне.

3. Може да замените паркета с ламинат – устойчив е на удар, на химикали и до известна степен на вода. Но с водата трябва да се внимава, тя не пречи на ламиниринания паркет докато не проникне във фугите, т.е. не се препоръчва често излагане на течности, но не е проблем ако се мокри от време на време. Мокренето при дървения паркет е просто немислимо, а за удароустойчивост не може да се говори. Ламинирания паркет няма нужда от поддръжка. Дървеният паркет старее, избледнява, деформира се, поради тази причина има нужда от системна поддръжка: циклене и лакиране. Но за сметка на това, ламинираният паркет не е водоустойчив. Когато се поставя в кухнята е желателно да се комбинира с плочки тъй като има зони, които се мокрят често.

4. А защо не и теракот?- Теракота е лесен за почистване и износоустойчив вариант за под. В кухнята теракота може да се използва не само за пода, но и за водоустойчив гръб на работния кухненски плот. И не на последно място високата топлоустойчивост на теракота го прави подходящ за настилки около камини и отоплителни уреди, каквито са разположени предимно в кухнята.

Каквото и решение да вземете трябва да сте наясно, че кухнята ви ще придобие нов облик. Това ще компенсира напълно положените усилия да задоволите прищевките на вашата претенциозна половинка, което ще доведе до проявата на много положителни емоции в изпълнена с топлина и уют обстановка.

HTML код на статия

Автор: zinrad


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар