Съвети за грим

Съвети за грим

За пореден сезон опушеният грим е много актуален. Повечето жени често търсят да пресъздадат този ефект. Много известни личности също търсят този тип грим за светските си изяви, това са звезди като Дженифер Лопез, Скарлет Йохансон. Опушеният грим придава тайнственост.

Ако вие сте жена-загадка, всеки професионален гримьор би казал, че това е вашият грим. Това е един от най-често използваните стилове на грим, който придава мистерия и дълбочина на погледа. Ключът към перфектния опушен ефект е правилното комбиниране на сенките. Трябва да смесите цветовете безупречно. Можете да си направите опушен грим в различна гама цветове, например класическото сиво-черно, зелено, синьо, лилаво, кафяво. Най-напред трябва да подготвите лицето си за грим и да подберете правилните цветове.

  • Подчертавате окото с молив или с четка.
  • След това нанасяте очна линия на клепачите, тя може да бъде и в тон с ваш аксесоар.
  • След очната линия нанасяте тъмния цвят от гамата и леко го размазвате, след което очертавате с тъмен контур гънката на окото.
  • Сега когато имате вече основата за опушен грим, трябва да прелеете цветовете, така че горния ъгъл на окото ви да бъде в сянка.
  • Накрая слагате най-светлата част от гамата на цвета в зоната под веждите, нея също я преливате с останалата част от окото.
  • За финал нанасяте няколко слоя спирала за плътни и гъсти мигли.

Ако изпълните тези стъпки, накрая със сигурност ще имате един страхотен опушен грим. Внимавайте цялостния грим на лицето да не стане прекалено силен. Вече не е модерно. 🙂

Важно е да изглеждате добре с грима си, но за да постигнете това, трябва да знаете някои основни правила, които при пазаруване могат да ви дадат  допълнителна помощ. Тези съвети ще ви помогнат както да направите най-добрия избор за грим, така и да си спестите излишни разходи.

1. Отидете във вашия любим магазин, от който си купувате козметика и се консултирайте със специалист, който да ви насочи към подходящите за вас продукти, за да направите правилния избор. Най-добре е да потърсите съветите на професионален гримьор.

2. Попитайте вашият гримьор, кои са подходящите за вас цветове, след което си купете подходящия за вас грим. Така всяко нещо, което купите ще ви подхожда и няма да бъде захвърлено от вас в някой ъгъл .

3. Най-важното е да знаете каква основа да сложите и как да комбинирате червилото със сенките върху очите.

4.Винаги тествайте продукта преди да го купите, като например си искайте тестер , за да видите как ще се отрази съответния продукт на вашата кожа и в тон с нея.

5. Има толкова много козметични продукти на разположение в повечето магазини, че на вас остава само изборът. В повечето големи магазини за козметика имате и възможността да се посъветвате с гримьор.

6. Ако кожата ви е чувствителна можете да прибегнете до хипоалергенна козметика и био козметика, които гримьорите също използват.

http://www.studio-grim.com

HTML код на статия

Автор: sabato5


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар