Новият неустоим ипотпал Sony VAIO CS

Ипотпал Sony VAIO CS

За пореден път имаме възможността да се любуваме на нещо наистина красиво и изтънчено, което определено си заслужава вниманието. Sony, като че ли всеки път успяват да привлекат  интереса  на повечето потребители към своите нови модели лаптопи ипотпал. VAIO CS  ипотпал е типичен пример затова как един ноутбук може да бъде не само един идеален помощник в работата и ежедневието ти, но и да се отличава със стил и класа.

Примерна ипотпал конфигурация:

• операционна система: Windows Vista Home Premium (SP1, 64-битова)
• Intel Core 2 Duo Processor T6400 (2.00GHz, 2MB L2, 800gMHz FSB)
•  дисплей:14.1 “WXGA LCD
• Intel X4500 Integrated Graphics
• Intel Wireless 5100AGN
• 4 GB DDR2-800 SD RAM (2 GB X 2)
• твърд диск :320GB Hitachi 5K320 (5400 RPM)
• оптично  устройство: Pioneer DVD SuperMulti (+ /-R Double Layer)
• 1.3MP уеб камера, стерео говорители
• 6-клетъчна литиево йонна батерия 48.8Wh
• Размери (ШxДxВ): 13,2 “х 9,6″ х 1,14 “- 1.57

Още от пръв поглед  ще разбереш, че ипотапл Sony VAIO CS   е невероятно стилен и елегантен лаптоп. Отвън изглежда  супер луксозно с своя мек меден цвят, с който е покрит. От вътрешна  страна   той има същият цвят боя по краищата си и около екрана, но  клавиатурата е с черно матово покритие. Качеството с което е изграден дизайнът на ноутбука ипотпал е отлично. Той едновременно е красив и изящен със своето гланцирано покритие и в същото време не  изглежда прекалено натруфен и претенциозен. Дизайнът му е смесица от трайни алуминиеви панели и гъвкави пластмаси. Конструкцията на ноутбука е  издръжлива благодарение на твърдите и грапави панели, които обхващат най- важните компоненти от преносимият компютър ипотпал. Друга важна черта е, че дъното му е направено изцяло от метална сплав , която здраво обвива твърдият диск, за да го предпази от повреждане на данните. Това, което обаче може да се счита за минус е  не достатъчната здравина на пластмасите в горната половина на ипотпал ноутбука. При отваряне и затваряне на капака се чува скърцане от пантите.

Дисплеят на ипотпал ноутбука е 14 инчов и е с резолюция 1280×800 пиксела. Цветовете изглеждат ярки и живи, с много добри нива на контраста и яркостта , благодарение на гланцираната повърхност на екрана. Високоговорителите са около средното ниво за лаптопите от този размер. Няма обаче да успееш да разтърсиш стаята с тях, а и басът е слаб.

Клавиатурата на ипотпал VAIO е изцяло изградена в стил chiclet (подобна  подредба на клавиатурата използва и компанията  Apple) и е удобна за ползване, но е по-малка от обикновените клавиатури. Отначало може да ти е малко странно да боравиш с нея, но след няколко дни ще забравиш за този проблем. Производителите от Сони са поставили голям Synpatics тъчпад , който е удобен за използване, но показва някои признаци на забавяне при по-бързо подадени команди. Той се характеризира с гладка и матова повърхност. Тъчпад бутоните са плитки и с подходящ размер, обаче изискват по-силно натискане, за да се активират и издават неприятен шум от кликането върху тях.

Състава от портове, който  има ипотпал VAIO CS  включва VGA изход, аудио жакове, ExpressCard/34, три USB порта, Firewire, LAN , модем ,  мулти-SD картов четец и MS слот. Това, което липсва е порт за HDMI или ESATA, като днес при повечето  мултимедийни лаптопи те почти задължително присъстват.

.

.

.

.

.

.

Ноутбука ипотпал се охлажда отлично и почти никога не се сгорещява. Звука, който се издава от охлаждането е почти минимален и съвсем леко се долавя и то когато лаптопа работи на пълни обороти.

Животът на батерията е много добър като за 14 инчов  мултимедиен лаптоп- почти 4 часа.

Ипотпал плюсове:

• красив дизайн

• добра клавиатура

• добър  живот на батерията

Ипотпал минуси:

• пластмасата  в горната част на лаптопа  изглежда  неустойчива

• няма слот за HDMI или ESATA

Видео ревю на английски на ипотпал Sony Vaio CS

Брой разглеждания на тази страница: 1985
(след дата 20 декември 2009)

Подобни статии:

  1. Ревю на лаптоп Sony Vaio CR серия Лаптопите ипотпал Sony Vaio CR изработени по уникален и нов,…
  2. Новият мултимедиен ипотпал ноутбук Lenovo IdeaPad U450p Ипотпал Lenovo U450 е идеалното решение  за всички онези ,…
  3. Ипотпал видео ревю на новият нетбук HP Mini 311 Ипотпал HP Mini 311 е един от най- добрите нетбуци…

HTML код на статия

Автор: dibk


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Коментарите тук са спрени