Безизразно лице

Вярно е, че ако днес търсиш в Google „Poker Face“ първите три страници ще са пълни с Лейди Гага. Заслужава да се замислим и за по-старият буквалнен смисъл на понятието „Покер лице“. Основна част от всяка игрова стратегия представлява спокойствие и маскиране на всички емоции, свързани с играта. Цялата игра на покер се базира на това, че никой от играчите не знае картите на противника си и една невнимателна гримаса може да предаде ако не точно какви са те, то поне силата им. За това съществува така нареченото Покер лице.

И така за какво става въпрос? Безизразно лице, което не издава никакви емоции. Всеки жест, който може да бъде интерпретиран в една или друга посока е губещ за теб. Дори и движението на очите може да бъде разчетено. Особено ако играеш покер срещу професионалист той ще може да оцени ръцете ти само според изражението на лицето. Затова едно добро безизразно лице ще подкрепи всяка стратегия в играта. Ето наколко стъпки, които могат да ти помогнат да им повярваш:

Отпусни се! Няма значение колко много пари са в пота. Помни, че все пак е игра и се опитай да избистриш ума си. Не само, че ще играеш по-добре, но и лицето ти ще е по-трудно за разчитане. Покер теловете (poker tell) обикновено се случват тогава, когато си разочарован. Остани спокоен и остави нещата да се уталожат.

Говори спокойно! Когато залагаш и разговаряш в същото време е много лесно да покажеш как се чувстваш според начина, по който говориш. Както и по-горе – отпусни се. Опитай се да заблудиш противника си. Запази предизвикателната искра в погледа си – от рода на „ Сега ще видим“, но не позволявай това да проличи на лицето ти. Остави очите ти да говорят сами по себе си и опитай да не ги дършиш прекалено отворени или пък затворени.

Бъди студен и резервиран! За предпочитане е изразът на лицето ти да казва „Играя покер години наред, не се занасяй с мен“. Представи си, че си могъщ и всяващ респект главен изпълнителен директор и всички играчи са ти подчинени. Концентрирай се и бъди мистериозен.

Спечели уважение! Не се ентусиазирай веднага. Колкото по-дълго запазиш безизразното изражение на лицето си по време и веднага след приключването на играта, толкова по-добре. Както в случая с историческия блъф на Tom Dawn Durrrr срещу Sammy George печелиш повече ако удължиш мистерията на току-що изиграната ръка до следващата.

Безизразно лице до края! Остани спокоен, когато губиш. Дали си в началото на играта или вече си достигнал до хедс ъп, губи така все едно всичко е част от плана. Ще видиш в дългосрочен план, че този вид дисциплина и самоконтрол ще ти бъдат в полза не само на масата за покер, но и в ежедневието.

HTML код на статия

Автор: poker


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар