Бизнес съвети: Как да подготвим промоция използвайки сайтовете за групови намаления

Сайтовете за групови намаления и промоции могат да бъдат страхотен инструмент за генериране на продажби и набиране на нова клиентска маса. Въпреки това, ако не сме добре подготвени може да има повече негативни ефекти отколкото полза от участието на вашия бизнес в подобен сайт. Важно е да си напишем добре домашното преди да предложим нашата оферта на потребителите. Повечето сайтове за групово пазаруване, промоции и намаления изискват от бизнес партньорите си да предложат на техните потребители отстъпка от най-малко 50%, като винаги има изключения, но те са предимно рядко, така че е добре да се направи предварителна сметка за всичко. Освен това ако не сте подготвени за многобройните обаждания, които ще постъпят с запитвания за вашата оферта, репутацията ви може сериозно да пострада, особено в ерата на Интернет. За щастие има няколко неща, които можете да направите предварително за да се предпазите от от провал.

Проба

Пробвайте с по-опростена промоция в началото. Не предлагайте пълни пакети за дълъг период от време. Ако имате например, салон за красота, можете да пуснете оферта за някаква по-опростена еднократна процедура, за да видите как ще потръгнат нещата и след това да знаете как да подходите по-нататък

Използвайте сигурни партньори

Това е от изключително значение, тъй като в Интернет има доста такива сайтове, като повечето от тях са нови. Ако искате да мине всичко както трябва използвайте пазарните лидери като Deals.bg и Grabo.

Срок на ваучера

Помислете предварително за какъв срок да са валидни вашите ваучери. Ако имате например хотел, който очаква много гости през лятото е добре да прецените до кога да е валиден ваучера и дали да включва летните месеци.

Текст и условия на офертата

Това е много важен момент. Старайте се да помислите за всички важни въпроси, които може да възникнат и да включите отговорите им в текста на офертата. Ако искате да наложите някакви ограничени, именно текста на офертата е мястото, където ясно и черно на бяло трябва да обясните какво е позволено и какво не е.

Лимит на продажбите

Преценете дали да сложите лимит на бройката на ваучерите, които ще се продават. Ако нямате лимит може да се изправите пред изключително голям наплив на клиенти, с който трудно ще се справите.

Допълнителна работа ръка

Предвидете възможността да наемете допълнително хора, в случай, че офертата ви се приеме успешно и се продаде в големи количества. Една такава готовност може да ви спести много проблеми.

Коментари

Освен по телефона, много от клиентите ще задават въпросите си в секцията с коментари след самата оферта. Наминавайте от там за да се включите в диалога ако се налага. Бъдете приятелски насторени и отговаряйте пълноценни на въпросите като спазвата правилата за правопис и пунктоация за да не станете за смях.

Предложете изключително обслужване

Значи вие вече сте продали някакво количество ваучери. А сега какво? Тук е момента да се замислите отново и да си припомните вашите цели. Ако искате да запазите доброто си име и да превърнете тези случайни клиенти в лоялни такива трябва наистина да се постараете и да предложите едно страхотно обслужване. Не допускайте грешката да отделяте по-малко внимание на клиентите с ваучери само защото те са платили по-малко за вашите стоки или услуги.

Статистика

След края на промоцията направете оценка на данните, които сте събрал. Важно е да се знаят данни за това, колко ваучера са продадени, колко са използвани, колко допълнително са похарчили новите клиенти. Станали ли са лоялни клиенти? Можете дори да подготвите някакви анкети които те да полълнят за да получите допълнителна информация и обратна връзка. Анкетата ще е чудесен повод да съберете техните данни като телефон или електронна поща за да можете да ги уведомявате директно за бъдещи намаления. Добре е да работите с някакъв софтуер за управление на клиентите да са следите по-лесно всички тези неща и за да канализирате целия процес.

HTML код на статия

Автор: business


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар