Бъдете разумни майки!

Правилно ли е да се ражда на млада възраст? Засягам тази тема за да изкажа моето мнение по въпроса. Да родиш на една крехка възраст е много глупаво. Нямаш достатъчният опит в живота и достатъчното съзнание да възпиташ и отгледаш качествен човек. Самият ти трябва да се изградиш като личност, характер и стабилност. Едно време хората по селата и не само са раждали и отглеждали децата си, като са били на една доста крехка възраст. Това е ставало поради причината, че не се е учило до по-късно и не се е позволявало на жените да работят. Тяхното задължение е било да създадат семейство.

В днешно време виждам доста добри примери на борбени и интелигентни жени, които градят не само дом, но и кариера. За тях е важно да се изучат и да имат стабилност в живота. Те  мислят  за себе си, но и инвестират в добрия живот на бъдещите си деца. Не стига само да създадеш детето, трябва да му осигуриш това, от което ще има нужда. Много деца не успяват да учат и да се развиват, поради финансовата нестабилност на родителите. Домовете са пълни с деца и това е тревожно. Трябва да се промени мисленето и да се осъзнае, че не може да саздаваш, а след това да отхвърляш. Бъдете разумни и саздайте уникална атмосфера за децата! Много е всеобхватна тази тема и може доста да се дискутира, но факт е, че в България има доста изоставени, гладни и безпомощни деца.

Времената се изменят и в момента има много примери по света на известни личности, които имат първо дете на трийсетгодишна възраст. И какво им пречи да го отгледат? Да не би да са твърде стари? По-добре късно, отколкото прибързано и недомислено. Създаваш човек, а не продукт,  с който да търгуваш след това. Има и доста примери на майки, които си продават децата. Това не е ли жалко и покъртително? Държавата ни не била добра и още куп обвинения. Това идва от необразования народ, който няма навици и култура. Тези ценности се дават в семейството. Народ, който няма правилният светоглед за нещата е обречен.

Не става само да искаш, трябва да си понесеш отговорностите, които си поел.

 

HTML код на статия

Автор: vanu


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар