Видове стъкла за стъклопакети.

Бяло флоатно – Най-често използваното стъкло, в повечето случай в комбинация с друго стъкло и се предлага с различна дебелина (от 4 мм до 8 мм)

Нискоемисионно (Ka) – Нискоемисионното задължително се монтира отвътре на помещенията. Това е стъкло, при което от едната страна е нанесен тънък прозрачен филм от благородни метали и др. съставки, който пропуска топлинните лъчи само в едната посока (на вътре), като след това не им позволява да излязат от помещенията. Повишава топлоизолацията на стъклопакетите чувствително, като намалява риска от появата на конденз по стъклата.

Високоенергийно (Sunenergy) – Високоенергийното стъкло задължително се монтира отвън на помещенията. Това е селективно стъкло с двоен прозрачен филм от благородни метали, което при различни условия действа по различен начин. Когато навън е топло и слънцето огрява прозореца то отразява голяма част от топлината, която иначе преминава през стъклата в помещенията, а когато навън е тъмно или студено работи като Kа стъкло. Много е подходящо за всякакви помещения, пести енергия както за подгряване така и за охлаждане на помещенията.

Четири сезона (Мултифункционално) – Енергоспестяващото стъкло, което осигурява оптимална топлоизолация, като комбинира контрола на слънчевата светлина и топлоизолационни възможности, осигуряващи приятна среда през цялата година, без да се получава “парников” ефект. Характеризира се с висока селективност и нисък коефициент на топлопреминаване.

Рефлексно стъкло (Stopsol) – Това стъкло има огледален ефект. То е подходящо за фасади или покриви. Има повишен соларен контрол и висока устойчивост на надраскване и зацапване.

Цветно – Тяхната функция е освен придаването на цвят на фасадите намаляват светлинната и топлинна пропускливост на стъклопакетите. Има различни цветни стъкла – зелени, кафяви, сини, сиви и др. Те затъмняват около 10-15%

Закалени – Закалените стъкла при счупване се пръскат на малки парченца и защитават от порязване.

Триплекс – Триплексите представляват 2 стъкла, слепени със смола, като това позволява те да запазят цялостната си структура дори при счупване. Подходящи са за магазини, апартаменти на партерен и 1-ви етаж, къщи.

Бронирани – Бронираните са куршумоустойчиви и са подходящи за банки, трезори и т.н.

http://remonti.net/entry.php?b=8

HTML код на статия

Автор: PVC-dograma


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар