Всички мнения и коментари на едно място

Раждането на тази идея бе спонтанно. А ето как се получи:

Обикаляйки а по Света с колеги и приятели,  случайно се заговорихме: Защо  в България поговорката  “Клиентът е цар” не важи? Разговаряйки или по точно спорейки стигнахме до следните изводи:

В България съществуват предимно два типа заведения и хотели.

Първия тип:  Обикновено стартиращи с “голям капитал” и изградени с една единствена цел: Печалба. Обикновено собственика интересувайки се само от печалба не обръща никакво внимание на качеството на предлаганите услуги

И втори тип:  Мото на собственика -“Нека да капе по нещо. И аз ще съм доволен и клиентите ще са доволни”.

 

И ние както всички българи обичаме да   пийваме и хапваме, т.е сме редовни посетители на заведения. Може би като пийнем малко не ни пука много и се чустваме добре където и да е, но винаги на следващия ден разказваме как сме си изкарали. И почти винаги коментарите са, че персонала се е опитал да ни “излъже в сметката” или пък, че “порциите са малки”, “храната за нищо не струва” и винаги на края завършва “Никога повече там няма да стъпя!”.

Случвало се макар и по рядко да кажем: “Сервитьорът е невероятен и винаги усмихнат!”, “Беше супер!”, ……. и накрая “Вече ще ходим само там!”

Стигнахме до извода, че негативните коментари се отнасят предимно за заведенията от първи тип, които ние нарекохме -“Лошите заведения”. А пък позитивните мнения за Втория тип -“Добрите”.

Продължавайки с разсъжденията нататък стигнахме до извода, че “Добрите заведения” – трябва да се възнаграждават за доброто отношение и стимулират да бъдат все толкова, а ако може и по-грижовни към клиентите си.

И решихме, използвайки силата на интернет и социалните медии да създадем  сайт, където хората откровено да споделят мнения и коментари за Бизнеса в България.

Претърсвайки  интернет попаднахме на мнения и коментари по разни форуми, чатове, впечатления в различни сайтове и блогове. Открихме и други подобни сайтове като izlugan.com, където по скоро се изразяват  негативни мнения и коменатри за некоректни търговци. Но пък  ние сме позитивно настроени хора и решихме да създадем сайт: INFORMIRAI.ME, който да събере всички мнения и коментари на едно място.

Източник:  INFORMIRAI.ME,

 

HTML код на статия

Автор: vuhara


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар