Детски играчки

С какво да зарадваме детето си ако не с хубава играчка? Естествено всеки родител желае детето му да получава най-хубавате и най-желаните детски играчки. В сравнение с миналите години, днес разнообразието от видове играчки изумява. Детски играчки се продават навсякъде и по-много. За улеснение на загрижените родители, голяма скорост и  популярност добиват функциониращите интернет магазини, където асортимента е не по-малък от големите вериги магазини като Jumbo и Hippo. При такова разнообразие и количество, винаги може да се направи подходящия избор. Но дали се замисляме когато избираме играчка за детето си, дали тя може да бъде полезна  не само за развитието, но и за здравето на детето ни? Освен ярките цветове и ефектен външен вид, напоследък се налага да обръщаме внимание и на това от какъв материал е произведена играчката. Дали химическият й състав няма да навреди на детето ни? Често производителите произвеждат играчки, които не са в съответствие със стандартите за определената възраст, а такива играчки определено могат да навредят на детето ни. Затова не винаги когато избираме най-красивото, ни гарантира качество. Затова все повече родители наплашени от бълващата медийна информация, прибягват към детска продукция, произведена от натурални и естествени материали – памук, лен, вълна, дърво и други материали съдържащи природно-естествени влакна. Важно е да обръщаме внимание и на това, с какви бои е оцветявана играчката. Та нали всички знаем за пристрастието на малките да опитват всичко на вкус. Затова е важно, оцветителите и боите с които е оцветена играчката, да бъдат с възможно най-висок процент съдържание на естествени съставки.
Да не забравяме че, играчките трябва да имат обучаваща функция и привлекателен вид, за да не плашат малките. Те трябва да помагат на детето да върви стъпка по стъпка, ден след ден в развитието си и да открива правилно възприятията си за света и себе си. Оказва се, че качеството трябва да се плати щедро. Не пестете върху детето си знаете, че евтиното струва скъпо.

Светът на играчките е огромен, в него се сбъдват мечтите на малките ни съкровища. Именно там оживяват всичките онези любими анимационни и филмови герои, всички герои от приказките. Когато влизаме в магазин за детски играчки, откриваме и голямо разнообразие от помощни материали за реализирането на детските идеи. Красиво илюстрирани книжки, мозайки, конструктори, шаблони за рисуване, образователни игри и всякакви други пособия, полезни за интелектуалното и духовно развитие на децата. Не им спестявайте от тези неща, купувайки кукла Барби или Спайдърмен, не забравяйте и за продукти за игра и спорт на открито, всички тези предмети са мултифункционални и символизират детската любознателност и  спонтанност. Именно чрез тях в децата се събуждат техните сетива и чувства. Помагат им, сами да преоткриват и вдъхновяват от всичките открития в развитието на човечеството. Окуражават ги в  тяхната социална адаптация към света и околните.  Придават увереност в процеса на изграждане за самостоятелност и собствен модел на мислене. Изборът на играчките става с голямо внимание и грижа, защото сигурността на най-малките не е игра. Както знаем, играчките са копие на реалността, затова нека бъдем отговорни към децата си и да им дадем най-доброто качество и гаранция.

HTML код на статия

Автор: gurska


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 6.0 от 6 звезди. (от 1 глас)
Детски играчки, 6.0 out of 6 based on 1 rating

Напиши коментар