Добри практики за SEO

Google се променя с всеки изминал ден и вече не е това, което беше преди няколко години. Доказателство за това можете да видите сами, когато въведете ключови думи за търсене и погледнете резултатите. Вместо да получите лист от традиционните отредени сайтове, много често можете да видите и карти, снимки, видео клипове.

Повечето бизнеси, които разчитат на продажби от Интернет, се силно подвластни на тези резултати от търсене на потенциални клиенти. Ако не искате да оставате назад по веригата, имайте предвид следните SEO съвети, подбрани от няколко специалисти онлайн.

1. Локалният SEO става все по-важен

Много често, нашите търсения в Google изобразяват Google Places, които са много видими за потребителите. Ако локалното позициониране е релевантно за вашия бизнес, използвайте го. Ето няколко съвета свързани с тази стратегия:

          – Бъдете постоянни: Опитайте се да вкарате бизнеса си в колкото се може повече листи с висока репутация. Бъдете постоянни в начина на изписване на описанието. Ако в едната листа сте записали адреса си с “ул.”, не пишете “улица” в другите.

          – Google Places оптимизация: Въведете категории, които отговарят на бизнеса ви.

2. Използвайте социалните медии

Социалните медии и търсачките вече могат да бъдат разглеждани като едно цяло. Социалните резултати като Tweet-ове, Facebook like-ове, влияят силно на резултатите в търсачките. Резултатите от търсене стават все по-персонализирани, така че е много важно във всяка една SEO кампания, да въведете и социалния аспект, за да мотивирате естественото разпространение.

3. Когато оптимизирате ключови думи мислете за хора, а не за машини

Хората търсят в Google, най-вече защото имат въпроси. Опитайте се да помислите какви биха били тези въпроси. Вашите ключови думи и съдържанието на вашите страници трябва да отразяват отговорите на тези въпроси.

4. Съдържателните линкове са много важни.

Новите системи на Google позволяват различаването на платените спам линкове с тези, които са смислени. За да постигнете повече успехи в тази сфера, насочете се към блоговете със сериозен ранг. В най-добрия случай, можете да изскубнете една добра статия с линк към вашия сайт от блог, който не е точно копие на вашата индустрия – така ефектът ще бъде още по-голям.

5. Разчитайте на данните, когато чакате резултати

Винаги помнете, че това, което вие намирате за дадена ключова дума, може коренно да се различава от това, което другите намират. За да се вадят изводи за резултатност от SEO кампанията са нужни време и данни. Google Analytics може да ви снабди с най-важната информация, която търсите за вашия сайт – ключови думи, които ви носят трафик; кои са най-популярните “лендинг страници”; баунс рейта на различните страници и т.н

Какви са техниките, които вие използвате за оптимизация и какви са резултатите от всяка една от тях?

 

Източник:

http://itnovini.bg/

http://itnovini.bg/biznes/

HTML код на статия

Автор: ITnovini.BG


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар