Доставка на цветя – Какви грижи са нужни за Фикус Бенджамин?

Типичният за Азия и Австралия Фикус Бенджамин е популярен по цял свят и е желан за отглеждане в дома. Наричан още „Плачеща статуя“ и „Смокиново дърво“ това растение със своите блестящи листа и атрактивна външност е едно от най-поръчваното при доставка на цветя, защото придава на дома тропическо настроение. Всеки, който иска да има това красиво дърво трябва да знае какви грижи трябва да се прилагат за да го има за по-дълго време.
Слънчева светлина

Фикус Бенджамин има специфични изисквания към светлината и следобедното слънце, както и директната слънчева светлина трябва да се избягват. Можете да сложите растението на място, до което достига само филтрирана светлина (например през перде). Експертите препоръчват сутришното и късното следобедно слънце за растението. Трябва да знаете, че листата на това дърво са изключително чувствителни дори и към най-малките промени в осветлението и веднага се извиват към източникът на светлина.
Почва

Много важен фактор за правилната грижа към Фикус Бенджамин. Добре дренираната почва оказва много добро влияние върху растежа. Всяка година почвата трябва да се сменя, тъй като тя губи своята водопропускливост с времето.

 

Напояване

Водата е жизненоважен фактор и трябва много да се внимава с нейното количество. Особено през горещите летни месеци е наложително растението да се полива редовно. Как можем да разберем дали фикуса има нужда от вода? Вкарваме пръст си в почвата на дълбочина 2-3 сантиметра и ако не почувстваме влага това е сигурен знак, че трябва да полеем дървото. През зимата съща трябва да се полива, но само когато наистина видим, че почвата е суха.
Торене

Според експертите добавянето на торове е силно препоръчително и трябва да се прави на всеки 2 седмици особено през летните месеци. През зимата не е необходимо торене, тъй като растението изпада в летаргия и не расте.

Подрязване

То е задължително, тъй като Фикус Бенджамин е дърво и може да стане прекалено голямо за отглеждане в домашни условия. Подрязването трябва да се прави само когато е необходимо – когато има изсъхнали клони, когато трябва да се контролира размерът му и когато трябва да се стимулира растежът на по-слаби части на растението.
Това са всички грижи, които трябва да се полагат за Фикус Бенджамин за да можете да му се радвате дълго време. Когато поръчате това дръвче с фирма за доставка на букети и цветя то идва с размери около 60 сантиметра, но благодарение на вас то ще стане достатъчно голямо и можете да го изнасяте на терасата си за да ви пази сянка през топлите месеци.

HTML код на статия

Автор: web fusion


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар