Драйвери, схеми, програмки. Лична страница на Атанас Коларов

Ще Ви разкажа за тази интересна програмка. С нейна помощ можете да предотвратите разпространението на вируси с Вашата флашка. Идеята е следната. Вирусите се разпространяват през такива устройства чрез стандартен файл за системата Autorun.inf. Когато сложите флашка в компютъра системата търси точно този файл и като го намери го стартира. Там се разписва всеки вирус, който иска да бъде размножен. За да не могат да модифицират един такъв празен Autorun.inf файл, той се защитава срещу отваряне, модифициране и т.н. Следвайте следните стъпки:
1. Почистете въпросната флашка надеждно;
2. Създайте един празен файл с име Autorun.inf в основната папка на флашката;
3. Стартирайте програмката HxD Hex Editor.exe, изберете опцията Open Disk, Physical disks и махнете отметката пред Readonly;
4. Изберете Вашата флашка и я отворете;
5. Намерете стринга Autorun. Следват 3 байта за разширението inf. Точката не се вижда, затова не я търсете! Следващия байт е за състоянието на файла: архивен, само за четене, системен, скрит и т.н. Само комбинацията $40 не е описана никъде. Тогава такъв файл се държи като устройство. Не можете да го отваряте, модифицирате, да го триете. Точно това Ви трябва. Да подмените този байт, който нормално може да е $20, със стойност $40.
6. Извадете флашката и я включете отново и се пробвайте да отворите въпросния файл.
Написах тези драйвери за уеб камерата на моето фотоапаратче DMC-334 за Windows XP. Тествах го на няколко програми. Само на Skype не станаха. Говорих лично с производителите за нови драйвери, но ми отговориха, че няма да има. Така ще карам докато може. После ще видим!
Ако пък търсите схеми на импулсни захранвания на компютрите мога да ви предложа 38 избрани схеми, надлежно подредени, с нужните обяснения и пояснения. За кратко можете да се запознаете с възприетите досега схемни решения за изграждане на едно импулсно захранване. На практика, обаче, нещата най-често опират до подмяна на дефектирали кондензатори и окъсили шотки диоди. Когато един диод е дал накъсо когато пускате компютъра, той мигва за части от секундата и се гаси. Следващият податлив компонент по честота на повредите е вентилаторът. Единствената механично движещата се част отначало започва да напомня, че е време да бъде почистен, като повишава шума, който издава. После започва все по-шумно ручене. После може и нищо да не чувате, ако досега не сте му обърнали внимание. Но, и нищо няма да работи.
А това е една малка програмка за почистване на регистрите на XP-то. Върши добра работа и горещо Ви я препоръчвам. Ще Ви хареса! С нейна помощ можете да разчиствате ненужни остатъци в регистрите на системата от предишни и деинсталирани инсталирани програми и компоненти.

HTML код на статия

Автор: Атанас


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар