Здравословно хранене за предотвратяване рака

Шансовете на рак се намаляват значително, ако сте на вегетариански режим на хранене –сурови храни без хидрогенирани мазнини и излишно олио. Според изследвания, неправилното хранене е рисков фактор за подобно заболяване.

Чистите храни са здравословни, това е доказано, отново и отново, а нечистите храни насърчават рак, това също е ясно. Когато храната се обработи, чрез консервиране или варене, тя вече не е чиста. Голяма част от полезните свойства на растенията са унищожени, а храната с право може да бъде наречена “мъртва” – и има голяма възможност да те вземе със себе си.

В случай на заболяване от рак, цялото семейство трябва да се събуди за проблема и да направи промени в диетата си, за да намали риска от рак. Просто не е възможно човек пристрастен към мъртвите храни, да има здравословна диета и да забележи, че останалите членове на семейството приемат неговите хранителни навици и  зависимости. Освен това, наличието на рак на един от членовете на едно семейство може да бъде чудесна възможност за цялото семейство да промени начина си на хранене, което е значително по-добре като въздействие върху здравето.

Макробиотичната диета за борба с рака

“Макробиотиците” включват промени в начина на хранене, с акцент върху пълнозърнестите и  житните култури, а също и промени в начина на живот, които включват и упражнения. Модерната макробиотична диета е богата на всички хранителни вещества и включва поразителен спектър от вкусни храни. Тя има за цел да елиминира токсините, натрупани чрез приемането на твърде много сладки или мазни харни, а също и животински и млечни продукти, както и алкохол. Тя набляга на принципа да се ядат храни, подходящи за всеки отделен географски район и неговия климат. С други думи: диетите за тези хора, живеещи в умерения климат, не трябва да включват тропически храни.

Макробиотичната диета се състои от следните съотношения на храни:

*       Пълнозърнестите храни – кафяв ориз, ечемик, просо, овес, царевица, ръж, пшеница, елда – 50-60 %

*       Зеленчуци – голямо разнообразие на зеленчуци, получени по биологичен път, включително зеле, броколи, карфиол, тиква, моркови и много други – 25-30 %

*       Разнообразие от бобови култури –  включително тофу, темпе и морски зеленчуци – 50-10 %

*       Риба, морски дарове, сезонни плодове, подправки и сосове, са добавки към основното хранене.

HTML код на статия

Автор: Mandiran


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар