Златните гривни

Гривните са познати на човека още от дълбока древност. Но докато в началото те са носели основно практична функция – да фиксират ръкавите към китката при лов или война то в наше време гривните символизират добър вкус и показват статуса на притежателя си. Златните гривни в днешно време играят ролята на показател за успеха и показват на околните,  че собственикът им е финансово успял в някаква сфера от живота и бизнеса човек.

За първи път златните гривни започват да се срещат в Арабския свят и много бързо успяват да получат разпространение и в останалите части на древния свят където бързо станали символи на висок обществен статус. От вида на гривната, майсторството, цената на камъните можело да се съди за положението в обществото на собственикът и.

Времената от тогава са се променили, променил се е и външния вид на гривните, но не и функцията им. И в днешни дни златната гривна е украшението представящо човека, който я носи на околните. На първо място тя показва статуса на човека, а на второ златната гривна е една добра възможност за подчертаване на индивидуалността си във всяка среда или компания. Добре подбраната златна гривна трудно ще остане незабелязана от околните, като се има предвид, че голяма част от комуникацията между хората протича на невербално ниво – с жестове.

Златните гривни са и едни от най-предпочитаните за подарък златни бижута. Основната причина е, че е изключително лесно да се изберат. Има огромен асортимент от дължини и плетки за всеки вкус и финансови възможности. Освен това изборът не изисква точен до милиметър избор както е при златните пръстени например. При златните гривни разлика от идеалния размер с 1-2 сантиметра не е фатален, а и винаги може да бъде намален без последици за самото бижу.

Мъжките гривни от жълто или бяло злато подчертават  отлично деловия стил и характера на мъжа, който ги носи. Красивата,  масивна и майсторски изработена мъжка гривна е отлично украшение за сериозните мъже, без значение дали става въпрос за реализирал се човек или такъв, който е по пътя на успеха.

Женските гривни от злато са класическо бижу за нежния пол от векове. При жените златната гривна подчертава достойнствата на външността, отвличайки с блясъка си погледите на околните от недостатъците , ако има такива, а и не на последно място служи за отправяне на интимни послания привличайки мъжките погледи към китката, която много мъже считат за място със силно еротично излъчване.

В заключение златните гривни символизират достигнатите цели, постигнатите успехи и това, че благодарение на своята успешност човекът, който ги носи е успял да си ги купи.

 

 

HTML код на статия

Автор: Лазар Белев


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 6.0 от 6 звезди. (от 2 гласа)
Златните гривни, 6.0 out of 6 based on 2 ratings

Напиши коментар