Изобетон – предпочитаният материал за зидане

Иновативният строителен материал IZOBETONтм притежава редица революционни характеристики като лекота, мразоустойчивост и звукоизолация, но и прецизна геометрия, които превръщат мръсната и непривлекателна работа, като зидането в чиста и почти инженерна дейност. При работа с такъв строителен материал от най-ново поколение, изцяло съобразен с последните изискванията за енергийна ефективност и комфорт на живот се използват и подходящи материали- шпакловки и полиоретанови лепила, за постигането на най-добър резултат.

Полиуретановото лепило е не по-малко иновативен продукт. То набира необходимата здравина за около 15 минути и това допълнително ускорява процеса на работа. За сравнение – тераколовите лепила започват да набират якост едва след 12-тия час, а мокрите процеси като разреждане с вода и бъркане, не позволяват извършването им при температури, близки до 0 градуса. При работа с полиуретаново лепило зидането може да се извърши до –5 градуса. Единствената причина за това е, че няма какво да замръзне – все пак говорим за действително сух процес.

Освен удобствата като бързина, прецизност и никакъв термомост на фугата, при работа с полиуретаново лепило, цената на зидането на един квадратен метър зид пада с около 20%, поради по-ниската цена на лепилото. Бързината на залепване позволява използването на блоковете IZOBETONтм да бъдат използвани и за надпрозоречни щурцове, като се залепват за горната бетонна плоча, без необходимост от ползване на телескопични подпори, за повече от 1 час.

HTML код на статия


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар