Интересни факти,събития и мероприятия в южночерноморското градче Созопол

Созопол е един от най-страхотните и запомнящи се градове по Южното Черноморие на България. Той се отличава като град с култура, неповторим дух и атмосфера. Още преди да влезете в града Ви се показва една страхотна гледка стария град и пристанището.Предвижвайки се по стеснениетe павирани улици гледайки автентичните къщи на вас ви се предлага възможност да прихванете настроението на града. Най-натоварени са месец Август и началото на Септември.
Към края на Август и стартирането на Септември се провеждат празниците на изкуствата Аполония- както се е и казвал града. Празника започва да се чества от 1984 година като инициатива за създаването му имат музиканти, творци, артисти, писатели и др.
Някои от по-прочутите събития, което се проведе тази година е съвременния музикален фестивал Sozopol Fest- July Morning в периода 30 юни- 1 юли. В него взеха участие много наши и чуждестранни певци.
Созопол взе участие филмирането на Българския видеокаталог , които носи наименованието е „Това е България“. В созополското пристанище се правят кадри за филма и предметите, които ще участват във филма ще бъдат ще бъдат различни видове керамични съдове и оръдия на труда, които датират от бронзовата епоха.
Нещо, което не трябва да забравяме е музей “Южна крепостна стена и кула” . На тази стена се е попаднало по някаква случайност когато е трябвало да се събаря стара къща и да се построи нова. Това е едно от новите популярни места в Созопол и можем да заявим привлича много туристи , особено с ефектното нощно осветление което е една наистина страхотна гледка като по този начин става комерсиална през целия ден и нощ.
Ако още се колебаете къде да прекарате своята почивка на море или пък търсите хотел за лятната си почивка може да посетите Созопол и да останете без дъх от невероятните гледки и забележителностите които поднася. Любопитна възможност, ако още не сте подбрали хотел е хотел на брега предлагайки ви шанс да изпитате удоволствие , сутрин, a и през целия ден на една незабравима гледка. Ако търсите такъв е добре да разгледате възможно най-много оферти за море.

HTML код на статия

Автор: andi186


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар