Италия – Бормио на прицел

Алта Валтелина е богата на история земя и посещението й може да бъде едно невероятно артистично и културно приключение. Историческите градчета, провинциалните имения и археологическите забележителности като кули и замъци, например, ще очароват всеки посетител независимо от изминалото време. Една от най-магнетичните страни на Алта Валтелина е зимната. С други думи, поради благоприятното си разположение сред величествените Алпи, Алта Валтелина представлява един никога неомръзващ ски курорт, предлагащ писти, забавления и услуги за всеки вкус. Бормио, едно малко градче, което принадлежи към семейството на Валтелина, крие в себе си неподозирани възможности.

Италия

Бормио се намира на 1225м надморска височина, на 60км от град Сондрио. В него живеят 4000 души. И жителите зорко бранят хилядолетното си историческо си наследство, съхранено чрез традициите, архитектурните и културните забележителности. Минералните извори предлагат пълна почивка за тялото, а пистите радват скиори и сноубордисти целодневно, а и в ранните часове на вечерта. Разнообразието от хотели е огромно – от най-луксозните палати до най-обикновените стаи в частни къщички. Но пък колкото е голямо разнообразието на хотели, толкова са тесни уличките из Бормио. А това може да се окаже проблем за гостите, пътуващи с коли.

Бормио разполага с 39км грижливо обработени писти. Машините за сняг, разположени в долната част на алпийския склон, могат да покрият 17км от местата за спускане. 24 съоръжения извозват 13,724 човека на час. След първата станция на кабинковия лифт има две основни точки, които разделят Бормио на Бормио 2000 и Бормио 3000. Да, наистина можете да се спуснете от 3000м. надморска височина по снежните необятни склонове на Алпите. До Бормио 3000 се стига по два начина – с открит лифт или с гондолата, която обикновено тръгва на всеки 10 минути, толкова и пътува и побира около 60 човека.

Гарантирано е, че има ли сняг, ще има и забавления, които постепенно ще прерастнат в красиви спомени. Част от тези спомени, при това доста важна, е стигането до Бормио. Бърз и сигурен начин е да се сдобиете със самолетни билети от Alitalia, като най-близката дестинация до алпийското градче е Milan, Orio Al Serio, Италия. Оттам можете да наемете кола. Би трябвало след около 2 часа обикаляне из Алпите да сте там. Ако предпочитате по-бавните и тромави пътувания, можете да покорите перфектните магистрали на Италия.

Италия

HTML код на статия

Автор: tomasz.kaminski87


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар