Какво знаем за мивките?

Изборът на санитарно оборудване зависи от цялостната визия на банята, а мивката е неотменна нейна част. Преди да се пристъпи към избор на подходяща мивка, на първо място, трябва да се обърне внимание на материала, от който е произведена. Тя може да бъде изработена от керамика, камък, стъкло или акрил.

Луксозните и стилни мивки, изработени от мрамор и оникс, са внушителни на външен вид и са олицетворение на естествената природна мощ и красота.

Мивката, изработена от цветно стъкло, изглежда свежа и нестандартна, и внася ярки щрихи дори и в най-мрачното помещение.

Акрилните мивки се отличават с лекота, трудно могат да се наранят с остри предмети, а при повреда лесно могат да се възстановят със специална паста. Те не абсорбират химически вещества и с времето не изгубват своя първоначален блясък.

Днес мястото на стандартнате мивки се заема от най-разнообразни по форма (квадратни, правоъгълни, овални) и в цвят умивалници. Въпреки огромното разнообразие от нестандартни модели трябва да се избере възможно най-подходящият модел. Мивката освен добре изглеждаща, трябва да е и удобна за използване в ежедневието. Размерът на мивката трябва да бъде съобразен с общата площ на банята.

За да се подчертае атмосферата и индивидуалния стил в банята, необходимо е мивката да е в хармонично съчетание с останалите санитарни компоненти от серията.

ВИДОВЕ МИВКИ

  • Мивка за монтаж върху плот или шкаф – съвременна и функционална мивка, която ще придаде на вашата баня допълнителна елегантност.
  • Вградената мивка за мебели – практично допълнение към вече оборудваното помещение. Заема малко пространство и осигурява възможност за компактно поместване на аксесоари и принадлежности за лична хигиена.
  • Мивката за вграждане под плот – на външен вид непретенциозен модел, който не се издига над повърхността на плота. Традиционно се изработва от гранит, мрамор, оникс, стъкло, дори и от дърво. Предимства – осигурява достатъчна площ за поставяне на аксесоари, гарантирана липса на теч, лесно почистване.
  • Стенни мивки – предназначени за тези, които ценят комфорта и удобството в банята.
  • Кухненски мивкипроизведени от уникални и екологично чисти материали, по чиято повърхност не остават следи от мазнини. Това гарантира една по-лесна и безпроблемна експлоатация.

 

МОНТАЖ НА МИВКИ

Представете си, че мивката във вашата баня е разположена на нивото на вашите очи или в краката ви. Неудобно! Правилно разположената мивка не трябва да създава физически дискомфорт и неудобство на своите собственици. Съществува стандартна височина (80-85 см. от земята), която се отмерва преди монтажа на мивката. Това е необходимото и достатъчно ниво, на което се поставя умивалника, за да не предизвиква напрежение в гърба по време на тоалет, както и с цел ограничаване на излишните движения.

 

HTML код на статия


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар