Какво трябва да знаете преди да си купите велосипед

Искате да си купите велосипед, но не знаете откъде да започнете? Можеби приятел ви е препоръчал определен модел, докато друг пък твърди, че неговият е най-подходящия за вас. Кого ще послушате? Какво ще кажете за никой?

Правилният за вас велосипед

Това което трябва да направите е да седнете, да се отпуснете и да помислите какви са приоритетите и предпочитанията ви, за да определите какъв велосипед ще е най-подходящ за вас. Ето няколко точки, които трябва да вземете под внимание преди да се снабдите с чисто ново колело.

Какъв е стилът ви на каране?

Започнете като се запитате защо искате да карате велосипед? За тренировка? Или искате да порите въздуха заради тръпката? Къде ще карате? По улиците на града или през пресечен терен? Щом определите стила си на каране ще ви бъде по-лесно да определите вида велосипед, от който имате нужда.

Има много видове велосипеди

Въпреки че видовете велосипеди са много, ето някои от най-популярните:

Планински велосипеди: Те са здрави и издържливи и можете да ги карате по пресечен терен. Имат дебели гуми, удобно широко кормило и ниски скоростни предавки за изкачване.

Шосейни велосипеди: Ако планувате дълги преходи по шосейна настилка, това е велосипеда за вас. Те са създадени за скорост, имат тънки гуми и кормило и като цяло са много по-леки.

Хибридни велосипеди: Те съчетават качествата на планинските и шосейните велосипеди. Те са идеални за хората, които искат да експериментират със всички стилове на каране.

Комфортни: Това са планински или хибридни велосипеди, които позволяват да бъдат карани в по-изправена позиция и имат по-мека седалка. Те са за тези, които търсят повече удобство в карането.

Размерът има значение

Някои модели велосипеди са налични в до осем различни размера. За да определите вашия размер, измерете дължината на крачола си от вътрешната страна – това ще определи подходящия размер рамка, според стойката на тялото в съотношение седнал – прав. Също както когато си купувате джинси, важното е да ти пасне.

Задавайте въпроси

Не се притеснявайте да поискате съвет ако има нещо, което не разбирате, като начина на подръжка, от каква екипировка за колоездене имате нужда и т.н. Да знаете това, което ви е необходимо, това е разликата между това да караш със или без удоволствие.

Купете си велосипеда, който ви харесва

Вземете под внимание дори най-малкия детайл, когато си купувате велосипед – как вози, как изглежда, цвят… всичко. В края на краищата това ще е вашия велосипед – трябва да го карате с гордост.

Още много спортни стоки в нашия онлайн магазин!

HTML код на статия

Автор: ex3m.bg


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар