Как да изберем къща за гости в Троян

Магията на балкана, разкрита в пределите на България, е идеалната предпоставка за добра почивка. Омаен и пленителен, Троян е възрожденски град, който очарова най-вече с богатия набор от вековни традиции, които и до днес са съхранени от местното население. Градът е културен и туристически център, който ви пренася в едно приключение, наситено с нови, екстремни преживявания. Красотата на Троян се крие в неговата мистика. Скритата загадъчност привлича туристите и ги примамва да се впуснат в бясно разучаване на района. Това е едно уникално кътче от нашата земя, което магнетично тегли към себе си любители на планинския туризъм от цялата страна. Почивката в Троянския балкан ви помага да намерите бленуваното спокойствие, да се насладите на тишина и пълна релаксация. Вратите на множеството къщи за гости в Троян са винаги широко отворени за авантюристичните натури, а на трапезата ги очаква богат набор от традиционни български ястия. Спокойната атмосфера е определяща за отморяващата почивка. Тук забравяте за забързания живот в големия град, за несгодите на работното място, за дразгите с колеги и битовите проблеми.

Красивата природна живопис, която се откроява на хоризонта, е способна да събуди и най-потулените чувства в душата на някой романтик и да послужи като вдъхновение на творците. За любителите на селския туризъм няма по-подходящо място. Тук можете да се подвизавате на воля из горските пътеки и планинските усои, да изкачвате възвишенията и стръмнините и да бродите из тайните кътчета на Троянския балкан. Ароматът на балкан, необятната зелена шир и синьото небе ви вдъхват усещането за независимост и свобода. Като волни птици вие имате правото да избирате дали да прекарате деня си в разглеждане на местните културни и природни забележителности, или да се отдадете на друго любимо занимание на някоя китна поляна. Тук, в сърцето на природната омая, имате свободата сами да избирате как да направите почивката си незабравима. А тя със сигурност ще бъде такава в уютната къща за гости!

Троянският балкан ви връща назад в миналото, когато обичаите са били вкоренени в културата на българина в хода на неговия живот. Оттук извира история. Тук са съхранени някои от най-старите български занаяти, предавани от поколение на поколение.

Почивката в Троянския балкан е подходяща за семейства, приятели и всички авантюристи, жадуващи за нови приключения. Без значение на колко години сте, дали сте мъж, или жена, какъв е вашият социален статус – Троянският балкан приютява в дълбоките си пазви всички любители на планинския туризъм, природата и нейните вълшебни богатства. В сърцето са Троянския балкан, заобиколени от високи хълмове и стръмнини, вие имате шанса да се потопите в света на българското и да опознаете отблизо нашия бит и култура.

HTML код на статия

Автор: 


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар

Още статии от категория "Селски туризъм"