Как да отпушим канала вкъщи

Понякога вкъщи ни се налага да се справяме с отпушването на тръби и канали, които са се запушили поради попадане на чужди тела там или поради прекомерната им експлоатация.

Няма място за паника освен винаги възможната опция да се обадите на водопроводчик, специалист по отпушването на канали, то можете да се опитате и сами да решите своя малък проблем.

Хората най-често прибягват до използването на така популярните химически препарати, които изсипват в канала на тоалетната, мивката или ваната. Това вероятно е и първият вариант за справяне с проблема, който мислите и самите вие да използвате.

Като допълнение ще добавим, че е добре винаги да четете написаното на етикета на отделните продукти и да не рискувате да направите някоя беля. Не забравяйте, че тези препарати са доста опасни за човешкото здраве и могат да повлияят неблагоприятно на хората, които боравят с тях, ако не се използват по начин, препоръчан от производителя на съответния препарат за отпушване на канали.

Добре е също така да избягвате тяхното съчетание, за да не предизвикате неконтролируема  и опасна химическа реакция, която може да има непредвидими последици.

Ако до сега въпросните препарати за отпушване на канали не са ви помогнали особено много, то следващият вариант, които препоръчваме е използването на вакуумна помпа. Чрез създаването на вакуум, тя ще се опита да изкара боклуците, които са причинители за създалата се тапа в тръбата, независимо дали става въпрос за отпушване на тоалетна, мивка или вана.

Важен момент е при използването на подобно приспособление да сте сигурни, че сте запушили всички места откъдето тръбата може да компенсира вакуума, като например при ваната – отвора за оттичане (в случай на преливане). Постарайте се и да уплътните самият отвор, който третирате с уреда, за да повишите неговата ефективност при процедурата по отпушване на канали.

Ако и този метод не ви помогне е време да избутате проблемните боклуци чрез използването на т.н. проволка. Проволката представлява тел, подобна на пружина дълга около 2 метра и е достатъчно гъвкава, за да се провре през S-образни канали като този на тоалетната, който са трудно достъпни за обикновената тел.

В случай, че и този метод не помогне, то вероятно си имате сериозен проблем с упорито твърдо тяло, което спира нормалното функциониране на тоалетната, ваната или мивката и е най-добре да се обадите на подготвен екип водопроводчици, които разполагат с техника за видео диагностика за да ви помогнат да отстраните тялото и да отпушите канала, създаващ ви проблеми.

HTML код на статия

Автор: dg_seom


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар