Как да привлечем клиенти в своя ресторант?

За да бъде успешен  един ресторантьорски бизнес, трябва да има много добра маркетинг стратегия. Важна част от създаването на подобна стратегия е включването на подходящи промоции за клиентите. Това е чудесен начин за бързото популяризиране на всеки ресторант особено, ако той е нов. Има много различни видове промоции, които ресторант може да предложи, за да привлече клиенти, но най-важното е да изберете правилната промоция, която ще отрази и подчертае качествата на заведението. Ето и  няколко съвета за привличане на клиенти с правилната промоция:

1. Всеки обича да получава безплатни неща. Дайте на клиентите такива рекламни предмети като чаши, ключодържатели, химикалки, запалки, кибрити и други евтини продукти, на които предварително сте се погрижили да бъде поставено логото на ресторанта.  Ако пък направите шапки или тениски, това ще даде на заведенито  безплатна реклама и публичност.

2. Създаване на онлайн присъствие. Изграждане на уеб сайт, който информира хората за това, какво предлагате и  къде се намирате. Може да направите галерия на заведението да добавите менюто, цените и форма за поръчки, ако извършвате доставки. Профил в социалните мрежи като Twitter, Facebook, MySpace  с линк към сайта Ви. От там  може да държите хората в крак с времето за това, което се провежда в ресторанта като например, когато има промоции и събития. Можете също така да предоставят отстъпки за хората, които се регистрират за бюлетин. Бюлетинът е ефективен инструмент за насърчаване на промоции.

3. Организирайте дегустации. Може  да осигурите обяд на шведска маса с проби от храни, които сервирате. Може да го направите безплатно  или с малка такса, колкото да покриете разходите по подготвянето на тази шведска маса. Така хората ще могат  да пробват всичко, което предлагате, да намерят храна, която обичат и ще искат да се върнат за редовно хранене в друг ден.

4. Всеки обича да се поглези за своя рожден ден или да събере приятелите си. Предложете безплатно меню за рождениците или имениците. Те ще доведат други хора, които  да се хранят с тях. Можете също така да направите специални промоции за рожден ден, когато клиентът предварително направи резервация за събитието си да подготвите  малка торта и да я поднесете в края на хранене. Ако събирате информация за потребителите в сайта Ви, може да им изпратите имейл, че скоро имат празник и да им напомните,че имате специални предложения за такива поводи.

5. Създаване на специално меню за по-евтина храна. Някои ресторанти предлагат така нареченото  меню “рецесия”. Вие можете да предлагате едно хранене на ден, което да е доста евтино.  Има заведения, които предлагат дори меню „плати колкото искаш”, което е отделно от основното и дава възможност на клиентите сами да решат, колко да платят за ястието.

6. По време на слабите периоди, предложете специални отстъпки за  някои ястия, за  да привличат клиенти по време, извън пиковите часове на деня. Предложете купони за отстъпки по време на по-слабите часове на деня.

7. Спонсорирайте социални събития. Това може да включва спонсорирането на спортни събития, младежки събития и благотворителни мероприятия. Това ще помогне да се разпространи  мълвата  за Вашия ресторант и че Вие ​​сте силен поддръжник на общността. Уверете се, че имате достатъчно показност на името и логото на ресторанта на тези събития.

8. Направете нещо като томбола. Когато клиентите си плащат сметката,  дайте им шанс да спечелят отстъпка от следващото си  хранене или дори безплатно хранене, когато се върнат отново. Можете да поставите купа, от която  клиентът да изтегля билет, който посочва това, което получава като отстъпка. Може да има определен брой билети с различни отстъпки, както и един билет, който да е за безплатна храна.

9. Възползвайте се максимално от всяка възможност да  разпространявате името на своя ресторант. Рекламирайте промоциите и събитията, които организирате в социалните мрежи, със съобщения, в релевантни печатни издания, листовки  и други методи за меркетинг с ниски разходи.

10. Възползвайте се от бума на сайтовете за групово пазаруване. Предложете офертата си за отстъпка в някой от тях. Те разполагат с десетки дори стотици хиляди регистрирани потребители и не по малко фенове в социалните мрежи, които са регистрирани в тях специално, за да се информират за нови промоции. По този начин може да продадете стотици резервации или поръчки за доставка само за ден.

Ресторантьорския бизнес стана изключително конкурентен в последните години и собствениците на такъв  бизнес трябва да прилагат творчески и иновативни промоции за привличане и задържане на клиенти. Промотирайте бизнеса си професионално и успешно чрез кампании, насочени към клиентите по начин, който отличава ресторанта от другите по позитивен начин.

HTML код на статия

Автор: deathripple


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар