Как можем да защитим собствеността си по един интелигентен начин

Ако сте от хората, които след редица лишения и много труд сте успели най-накрая да си построите жилището, което винаги сте искали, ще трябва да помислите и за неговата защита. Знаете, че в наши дни е по-скоро въпрос на късмет да не ви оберат. В никакъв случай обаче не бива да разчитате на късмета, когато става за пари и имущество.

 Много охранителни фирми предлагат своите услуги на всички, които искат да оставят притежанията си в сигурни ръце, когато не се намират в даден момент в къщата си. Тези фирми разполагат с обучени кадри, някои бивши полицаи и войници.

 Но както и при всяка комуникация с други хора остава човешкия фактор. Дали пък ще можете да разчитате на охранителите? Вие не ги познавате, ами ако се окажат крадци? Ако ви задигнат златото, парите и техниката, докато сте на почивка? После може изобщо да не успеете нищо да докажете и ще загубите маса пари и нерви, за да си върнете откраднатото. Да не говорим, че за да имате охрана ще трябва да вложите не малко пари на месец.

Какво да правите тогава? Може ли да получите едновременно ефективна и евтина охрана? Истината е, че може. Вместо да хвърляте всеки месец пари за охрана и да се разправяте с хора, по-добре би било просто да си закупите някоя от многото модели камери за видеонаблюдение. Или пък няколко такива, с помощта, на които да си изградите цяла, лична система за наблюдение. В графата камери за видеонаблюдение влизат абсолютно всички ip камери, скрити камери, мини камери, безжични камери, жични камери и др.  Всяка една камера, която прави записи може да ви свърши чудесна работа.

 Но за да сте сигурни, че ако някой евентуално влезе в дома ви, и заедно с техниката и парите ви, не отмъкне и камерите, заедно със системата за наблюдение, би било умно да заложите на наблюдение с камери от ново поколение. Малките, безжични ip-камери например, които могат да се монтират високо, под тавана, и до които не стигат никакви кабели, но предават наживо картина от дома или офиса ви през ftp сървър до всяка една точка на света, са едно отлично решение. А ако и камерата е скрита в детектор за пушек например, тогава ще сте 100% сигурни, че ще успеете да хванете навреме всяко едно нарушение.

 Друг хитър начин да изловите някой, който прави нещо нередно са многото скрити камери. Те се монтират във всякакви ежедневни предмети, които на пръв поглед не бива направили никаква впечатление.

HTML код на статия

Автор: spystorero


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар