Капачки за буркани Омния и Туист-оф – Алианс-ДН ООД

“Алианс-ДН” ООД произвежда и предлага на потребителите капачки за буркани с максимално високо качество отговарящо на всички норми и изисквания по БДС. За да бъде фирмата ни гъвкава и конкурентна, предлагаме различни марки насочени към пазара в конкретния район на България, както и различни типове капачки.

Типове капачки за буркани

Най-широко разпространен на нашия пазар, е типът капачки “Омния”. Те се използват за затваряне на буркани без винт, при консервиране на плодове, зеленчуци или месо в домашна обстановка. Дългогодишната история на капачките “Омния”, ги е превърнало в традиционният избор на по-голямата част от потребителите. “Алианс-ДН” ООД произвежда няколко различни вида капачки тип “Омния”:

  • “Роси”
  • “Лято”
  • “Ловеч”
  • “Раковски”
  • “Етрополе”
  • “Пещера”

Другият основен тип капачки за буркани е “Туист-оф”. Те представляват винтови капачки от по-ново поколение. Основно, “Туист-оф” се използват при продукцията на производители от сферата на хранително-вкусовата промишленост. Този тип капачки предлага високо качество на затваряне и устойчивост на стерилизация, но традициите в използването на капачки тип “Омния” поставят “Туист-оф” на второ място по ниво на потребление на българския пазар. “Алианс-ДН” ООД произвежда капачки тип “Туист-оф” в няколко различни размера:

  • с диаметър ø63
  • с диаметър ø66
  • с диаметър ø82

Всяко българско домакинство, произвеждащо консервирани храни в домашни условия, неминуемо познава добре характеристиките и особеностите на различните видове капачки за буркани.

Но как всъщност се произвеждат капачките?

Материалът който най-често се използва в производството на капачки за буркани е алуминиева ламарина. Тя се доставя на листи, след което се лакира или печата, в зависимост от вида капачка, която ще се произвежда. В следващият етап на производственият процес специално подаващо устройство придвижва листа към автоматична преса за щанцоване. Така оформените капачки преминават през пастировъчни машини за нанасяне на уплътнението от пластизол. Следва изпичането им за определено време и при определена технологична температура в тунелна пещ.  Последната стъпка е опаковането и етикирането на готовата продукция, след което технологичният процес може да се смята за завършен.

За определянето на качеството на готовата продукция се правят тестове в специализирана лаборатория, като капачките се подлагат на редица изпитания, които гарантират предлагането на един висококачествен и конкурентноспособен продукт.

HTML код на статия

Автор: web fusion


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар