Кафе машините на бъдещето – познават ползвателите си чрез техните мобилни телефони

Какво ли не измислят японците? Технологичната нация в лицето на компанията In-oh Yoo & Bong-yuo Song, са разработили концепция за кафе машина, която освен, че ще се занимава с добре известната функция за всяка машина, а именно приготвянето на вкусно и ароматно кафе, ще ви предостави няколко интересни лекции за кафето – откъде е дошло, как се отглежда и др, а също така ще зареди мобилния ви телефон, и всичко това на фона на любимата ви музика. Проекто кафе машината дори вече си има и име – капсулна кафе машина Аппресо. Тя ще има дори операционна система, която да е съвместима със смартфоните и други подобни мобилни телефони – Android. И това не е всичко. Компанията стига и по-далеч в своя проект. Има предвиждания за приложения, които ще помагат на уреда да запомня профилите на отделните потребители на кафе машината, които включват музикални и вкусови предпочитания.

За жалост, така добре звучащата концепция, все още си е само концепция, и не е реализирана докрай като продукт за продажба. Това обаче е обяснимо, като се има предвид колко много функции са предвидили неговите създатели. Не са никак малко въпросите, които трябва да се решат. Един основен въпрос, който стои е за рецептите на отделните напитки – капучино, лате, мока и др, могат да се запишат посредством QR код върху самите капсули, но в такъв случай изборът от напитки се ограничава.

А също и начинът, по който машината да определя и запомня вкусовите предпочитания на всеки отделен ползвател. Един от начините, по които това може да става, инженерите са измислили да е чрез анализатор на глас или чрез разпознаване на цвета и модела на мобилния телефон. Освен това стои и въпросът за избор на музиката. Тук също има възможност за записване на любимите музикални произведения чрез QR код върху самата капсула с кафе. Има и друга възможност – да се разпознават мелодиите от телефона на дадения човек. Въпросът какви модели телефони ще бъдат съвместими с Appresso и ще може ли тя пълноценно да изпълнява своите функции без мобилен телефон също остава открит.

Има още доста неща, върху които инженерите от фирмата трябва да поработят, а за нас остава само да тръпнем в очакване на тази специална персонална капсулна кафе машина.

HTML код на статия

Автор: isubr


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар