Климатичната техника все повече се налага на пазара

Климатичната техника все повече се налага на пазара, с напредничавата си технология и умерени цени тя става предпочитана от повечето хора.

Климатикът е помпа, която премества енергията във вид на топлина от околната среда в помещението и обратно. Този процес е основан на физичния закон за поведението на газовете при промяна на температурата и налягането, известен като Цикъл на Карно. Технологията се допълва от допълнителни агрегати и възли, за да се създаде уникална система, която едновременно може да климатизира, вентилира, пречиства въздуха, при това
без да замърсява околната среда и без да повлиява глобалното затопляне.

Климатичната техника е безопасна за ползуване в сравнение с други източници на топлина и особено лесна за управление от деца и възрастни. За поддръжката й не се изисква полагане на специални усилия, освен почистване на филтрите на климатика и профилактика веднъж годишно. Най съвремената климатична техника йонизира въздуха в помещенията, освежава го и го прави сходен до този около реките и езерата.

Напредналата технология при производството на климатици, позволява те да са толкова безшумни, че да може човек спокойно да работи и дори да спи на включен климатик.

Широкото им разпространение и предпочитанието към този вид техника се обуславя от многофункционалността й, безвредното й действие както за човека, така и за околнта среда и от многообразието й. На пазара има голямо разнообразие от различен тип климатици – канален, касетъчен, колонен подов, таванен, таванно-подов. Подборът зависи от спецификата и големината на помещенията, наличието на окачен таван и вентилационна система. При наличие на вентилационна система, каналните климатици не само отопляват или охлаждат помещенията, но вкарват свеж въздух от вън.

Колонните климатици са подходящи за зали ресторанти, кина и библиотеки. Каналните, вградени във вентилационната система са особено подходящи за офиси, конферентни и фитнес зали, където се събират много хора, а няма възможност за проветрение.

HTML код на статия

Автор: creativedesign


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар