Козметика за лице – 3 съвета за здрава кожа

Добрата грижа за кожата, включително здравословния начин на живот, козметиката за лице и нежното почистване – могат да запазят кожата ви здрава и нежна за години напред.

Всеки от нас иска да бъде вечно млад и красив, но за нещастие старостта не прощава на никого и рано или късно тя оставя своите следи върху нас. Бръчките най-големия предвестник на старостта и именно за това много козметични компании, произвеждат много и най-различни козметични продукти, които да задават или премахнат появата им.

Отнасяйте се към кожата нежно и използвайте само професионална козметика.

  • Ежедневното почистване и бръснене може да окаже не особено добро влияние върху кожата ви, така че правете го по-нежно:
  • Не прекарвайте дълги часове в банята, защото топлата вода и дългите душове или вани, отмиват напълно мазнината на кожата ви. Препоръчително е да използвате топла, вместо гореща вода.
  • Избягвайте силни сапуни, защото както вече споменахме те могат да премахнат изцяло мазнината на кожата ви. Вместо това, изберете мек препарат за почистване.
  • Бръснете се внимателно. За да се защити и смаже кожата, нанесете от специалната козметика за бръснене, лосион или гел преди самото бръснене. Използвайте чист и остър бръснач. Бръснете се в посоката, в която расте косъма, а не срещу него.
  • Изсушете се. След измиване или къпане, с леко потупване попийте кожата си със суха кърпа, така че все пак по кожата ви да остане малко влага.
  • Използвайте козметика тяло с овлажняващ ефект, като преди това е желателно да проверите дали е подходяща за вашия тип кожа и дали прави кожата ви мека.

– Яжте предимно здравословна храна
Здравословният хранителен режим може да ви помогне да изглеждате и да се чувствате най-добре. Консумирайте повече плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни, както и такива богати на протеини. Връзката между диета и акне не е ясна, но изследвания показват, че диета, богата на витамин С и с ниско съдържание на мазнини и въглехидрати, може да възвърнат младежкия вид на кожата ви. Положителен е ефекта и при употребата на козметика за лице и тяло богата на витамини, която да подхранва кожата ви.

– Управление на стреса
Стрес може да направи кожата ви по-чувствителни и да предизвика акне и други кожни проблеми. За да запазите кожата си здрава и ума си спокоен е добре да се предприемат стъпки за управление на стреса. Определете си интервал от време, през което да свършите задачите си.

Най-доброто противодействие срещу старостта и бръчките са добре подбраната в зависимост от типа кожа професионалната козметика за лице и здравословния начин на живот изпълнен с много приятни емоции, предизвикващи усмивка.

HTML код на статия

Автор: web fusion


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар