Кои са най-новите тенденции в детската мода

Всеки родител иска да облече своето слънчице красиво и модерно в удобни дрешки. Разбира се това е относително и зависи от това какво родителят разбира под категориите “красиво” и “модерно”. Съществуват много възможности да се закупят хубави дрешки за малките деца. Като се започне от пазарите, интернет и се стигне до специализираните магазини – бутици и поръчките по каталог на водещи световни фирми. Прекрасно е когато едно дете е облечено модерно и практично, това включва цветове, кройки, материи, декорации и др.

Детската мода обикновено повтаря най-актуалните тенденции при тази за възрастни, но всичко е съобразено с възрастовата разлика и е направено с доста висок професионализъм от добри дизайнери. През 2011 в детските колекциите на известните марки се залага предимно на дрешките от чист памук. Изключително актуални са райето, шотландското каре и свежите цветове, както за момиченцата, така и за момченцата.

За малките госпожици модерни са поличките на волани и ярките роклички. Актуални декорации за тоалетите на момиченцата са пайетите, животинските лапички, панделките, плодовете. Страхотна комбинация за по-хладни дни е мека бледорозова жилетка с поличка тип “балерина” в същия цвят. Друго модерно съчетание е блузка на червено каре с дънки или бял панталон. Прекрасни за летния сезон са снежнобелите роклички с къс ръкав, украсени със сатенени панделки.  Флоралните мотиви също са хит. Подходящи аксесоари са лентите за коса и диадемите. Модерни за есента и зимата ще са червените палтенца. Актуални нюанси при модните тенденции за госпожиците са бялото, бледорозовото, синьото, зеленото.

За момченцата дизайнерите залагат на класическите бели и карирани ризи, пуловерите без ръкави, тъмните панталони и дънките. Подходящи аксесоари са шаловете и шапките. Спортните комплекти също са хит. Актуални са фланелките,  обувките и раниците с любими анимационни герои, както и различни животни- лъвове, слонове и т.н.т. Прекрасно е съчетанието на блуза с дълъг ръкав и риза. Отлична комбинация са изтърканите дънки и суичърите, както и пуловерът върху риза.

Тази година за пеленачетата най-модерно е карето съчетано с бяло, светлосиньо или светлорозово. Срещаме го при якичките и ръкавките на бодитата, чорапките, краищата на лигавниците, бебешките колички и чанти. Миниатюрните якенца и обувчици в розово каре са изключително сладки за бебе момиченце. Страхотни са разкроените роклички на черешки, а също и бебешките сутчъри в бледи цветове. Актуални декорации са дебелото синьо райе, цветята, панделките. Изобщо дизайнерите предлагат многообразие от цветове и модели, както за момичета и момчета, така и за пеленачета.

Като цяло дрешките, които се предлагат по магазините са удобни, функционални, спортен тип, предполагат доста повече от едно обличане, лесни са за използване. За малчуганите определено не са подходящи тесни облекла, ластици, изкуствени материи, пуловери от скърцащи прежди и други. Освен че не са проветриви и създават дискомфорт, те предизвикват алергии, а има случаи когато се запалват дори и от искра.

Облеклото влияе силно върху самочувствието на малчуганите. За съжаление има родители, които не обръщат достатъчно внимание на това. Тенденцията в световната детска и бебешка мода е да се използват само естествени меки материи, нежни цветове, широки и удобни модели. Сладурче с подходящи за възрастта му дрехи предизвиква радост и умиление у всеки възрастен.

Вижте още за модните тенденции при децата и нашите галерии с модни колекции на най-известните дизайнери. 

HTML код на статия

Автор: george


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар