Кой е ключът към безсмъртието според Салвадор Дали

Салвадор Дали (Салвадор Фелипе Хасинто Дали и Доменеч),  роден на 11 май 1904 г. във Фигерас, Каталония, Испания в семейството на проспериращ нотариус.  Дали прекарва детството си във Фигерас и в семейната лятната къща в рибарското селце Кадакес. Там е и първото му студио, построено от неговите родители. Много от творбите му отразяват любовта му към тази част на Испания. През Втората световна война Дали заминава за САЩ, където прекарва осем години. Част от това,което създава през това време са: колекция от бижута, съвместна работа с Уолт Дисни, илюстрации върху Макбет и Дон Кихот и издаване на “Тайният живот на Салвадор Дали” – неговата автобиография. (През 1964г. следва продължението на автобиографията – „Дневникът на един гений”.) Полимерен гений на изкуството, въплъщение на сюрреализма в съзнанието на милиони хора по света…

Знаете ли, че парфюмите и ароматите за него са били друга мистериозна форма на артистичното му изразяване? През живота си той постоянно е бил заобиколен от стотиците парфюми и фазомните флакони на своята съпруга и муза – Гала. Салвадор Дали не веднъж споделя, че обонянието е ключът към безсмъртието.
Салвадор Дали, създава през 1995 година първият парфюм чиито флакон изобразява носа и устните на Афродита, богинята на красотата и любовта, превърнала се в запазена марка на “Парфюмите на Салвадор Дали”.
Дизайнът на бутилката е от известната картина: “Появата на лицето на Афродита от Книдос”. Неговата почит към Афродита е още един знак за това колко важна е свещената женственост в живота му, подобно на Леонардо и много други творци.
В уханието на дамския парфюм са включени любимият му аромат на жасмин и роза, любимият аромат на жена му – Гала.
Жан-Пиер Гривори, президент на компанията: „Парфюми Салвадор Дали” твърди, че във флаконите на парфюмите е затворен дух.

Едни от най-известните ухания на Салвадор Дали са: Laguna, Rubylips, It Is Love, Le Roy Soleil и Dalilight 2011 – дамски парфюм представен през януари 2011 година, вдъхновен от картината на  Дали “Коледа” от 1946 година. Дамския парфюм е в уникална бутилка с нос и устата – емблематичните теми в изкуството на Салвадор Дали. Изискан аромат, изпълнен с емоции и нежност. Връхните нотки са ароматен коктейл от плодово, искряща свежест на лимон, мандарина и ябълка. Сърдечни нотки са от бели цветя – водна лилия и свеж жасмин, елегантно подчертани от аромата на бяла праскова. Меката и фина, чувствена женственост се намира в основата на парфюма: кедър, кехлибар и бял мускус.

HTML код на статия

Автор: fragrisima


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 6.0 от 6 звезди. (от 1 глас)
Кой е ключът към безсмъртието според Салвадор Дали, 6.0 out of 6 based on 1 rating

Напиши коментар