Коледните оферти на agoda.com за хотели в Рим

Сайтът agoda.com, който е водещ хотелиерски уеб сайт за онлайн резервации и е част от Priceline Group (Nasdaq: PCLN), днес обяви специалните си коледни оферти за хотели в Рим.

Рим и неговите статуи са безспорно цел за пътуващите туристите, но тези които го избират за коледна дестинация, ще могат да изживеят празници единствени по рода си във Вечния град.  Когато температурата падне и светлините огреят нанизани като огърлици по улиците и площадите, римокатолиците започват да броят дните до най-очакваното и най-голямото събитие на годината: коледната литургия във Ватикана.

Всяка година вечерната литургия се отслужва в Базиликата Свети Петър с участието на Папа Бенедикт XVI.  Посетителите могат да резервират безплатни билети, ако желаят да вземат участват в литургията в катедралата или да бъдат част от тълпата събрала се на площад Свети Петър.  Вечерната литургия включва проповед на Папата, молитва и изпълнение на химни от хора на Ватикана и откриването на макета, който изобразява сцени от  Рождество Христово в естествена големина известен като presepio.

Изработката на такива макети е дългогодишна традиция в Италия.  За да отбележат коледните празници, италианците годишно излагат 100 макета в залата Брамантес на църквата Санта Мария дел Пополо.  Тази година ще бъдат представени макети от 25 различни страни като Тайланд, Танзания и Бразилия.

Вечерната литургия и макетите символизиращи Христовото Рождество са само малка част от нещата, поради които коледната ваканция в Рим ще бъде неповторима.  Туристи, които биха желали да се запознаят и с другите лица на града като историческите забележителности, храната или пазаруването, ще имат идеални възможности за това, ако решат да се разходят из Рим пеша.

На Коледа тълпите от туристи изчезват и магазините, ресторантите и автобусите намалят работното си време, като остават улиците тихи и безлюдни. Тогава посетителите на града могат със спокойно темпо да го разгледат и да се насладят на разходки в мразовитите нощи, водещи през площади пълни със сергии за подаръци и светлинни коледни украси.  Дните са хладни и слънчеви и атракции като Фонтанът ди Треви и Колизеумът сега са по-приятни за преоткриване, отколкото по време на горещия летен туристически сезон.

Рим винаги е бил съкровище за ценителите на изкуството.  Галерията Боргезе притежава колекция от скулптури и картини на древни майстори, включващи няколко класически екземпляра от времето на Караваджо, един от основателите на барока.  Древната базилика от 15 век Сант Агостино в близост до площад Навона е също интересно място за туристите, където могат да се възхитят на фрескитеПророкът Исая“ на Рафаело и няколко барокови екземпляра като “Мадоната с пилигримите” на Караваджо.

За прекрасното Ви настроение в Рим по време на коледния сезон, но не само заради музеите и вечерните литургии, но и за да улесни престоя Ви там, agoda Ви осигурява актуалните си оферти за хотели във Вечния град.

Някой от коледните оферти на agoda.com за хотели в Рим

 

Hotel Alessandrino 3*

Цени от 101 щ.д. за нощувка. Необходимо е да резервирате поне 15 дни предварително. Спестявате 15%.

Waldorf Hotel 3*

Цени от USD 64 щ.д. за нощувка. Минимален престой 3 вечери. Спестявате 10%.

NH Giustiniano               4*
Цени от USD 155 щ.д. за нощувка. Минимален престой 3 вечери. Спестявате 16%.

Hotel Dei Mellini 4*
Цени от 211 щ.д. за нощувка. Минимален престой 2 вечери. Спестявате 10%.

Beldes Hotel 3*
Цени от 128 щ.д. за нощувка. При отказ на резервацията сумата по нея не се възстановява. Спестявате 18%.

Hotel Cicerone 4*
Цени от 116 щ.д. за нощувка. При отказ на резервацията сумата по нея не се възстановява. Спестявате 10%.

Hotel Isa 4*
Цени от 178 щ.д. за нощувка. Минимален престой 3 вечери. Спестявате 5%.

Orange Hotel 4*
Цени от 150 щ.д. за нощувка. Минимален престой 3 вечери. Спестявате 20%.HTML код на статия

Автор: Ana Staykova


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар