Ламиниран,трислоен или масивен паркет-правилният избор за подова настилка


Пред всеки човек стои въпросът каква подова настилка да изберем за своята къща, апартамент или офис?

Масивните паркети не губят никога предимството си със своята естествена непреходна красота. Дървото е топло, уютно  и придава на интериора неповторим характер. Масивните паркети са трайни като запазват външния си вид и свойства в продължение на много години. Като единствен недостатък е високата им цена, както като материал така и за консумативи и монтаж.

Ламинираните паркети са най-масово използваната подова настилка в днешно време. И тук трябва да се отбележи, че се предлагат у нас  както качествени така и ламинирани паркети с неясни производители и качество, поради което и цената им варира в широки граници-има и евтини ламинати, както и доста скъпи колекции на реномирани марки производители. Трябва да се отбележи, че у нас масово се купува ламиниран паркет от най-ниският сегмент качество от което после много клиенти недоволстват. При покупка на ламиниран паркет е хубаво, предварително да сте запознати с производителя и колекцията на ламината дали си съответстват. Обърнете внимание на класа на износоустойчивост, с който се предлага ламинираният паркет дали съответства за това къде вие ще го монтирате. Погрешно е да се смята че дебелината на ламината оказва влияние на износоустойчивоста. Износоустойчивостта на ламинираните паркети е на база покритие, а не на дебелина на трегерната плоча. Разходът за монтаж на ламиниран паркет е минимален-като не е безплатен, а може да е включен в цената на настилката.Лесният и бърз монтаж, възможността за избор на декори и модели правят ламинираният паркет желана настилка на най-добра цена.

Алтернатива на ламинираният и масивен паркет са трислойните естествени паркети. Те съчетават в себе си всички предимства на паркета:

-трайност-възможност за неколкократно циклене на дървесината и многократно реновиране на лаковото покритие

-изцяло естествен,здравословен,екологичен,не се електризира

-може да се лепи към основата

-има разнообразна широчина на дъските на горният слой

-предоставя неограничени възможности за аранжиране-подходящ за класически и изискани луксозни интериори

Трислойните паркети имат възможността за изключително бърз монтаж поради сглобките с които са направени. Многослойната им конструкция стабилизира размерите и формата на дъските и ограничава податливостта на промени на размерите при промяна на температурата и влажността.Могат да се полагат върху подове с електрическо и водно подово отопление. Като плаващ под може да се положи за 1 ден и веднага да се използва.Може да се полага върху много големи повърхности без оставяне на дилатационна фуга.

В сравнение с масивният паркет цената на трислойните паркети представлява цена за готов за използване продукт с обработена повърхност. Не се плаща допълнително за лак и лепила. Разходът за монтаж е много по нисък отколкото за редене на паркет.При масивните паркети трябва да платите на монтажен екип,да купите лепило и лак,да платите за циклене след монтажа и за лакиране на повърхността.

Ние не можем да ви обещаем че естественият трислоен паркет, като по изискан и по траен продукт ще е по евтин от ламинираният паркет,но можем да ви гарантираме че избирайки трислоен паркет вие ще получите естествен и изискан продукт, превъзхождащ в това отношение всички изкуствени и синтетични подови покрития .

Ако все още се двоумите каква настилка да изберете, имате въпроси и нужда от информация заповядайте при нас в нашите офиси или разгледайте в нашият сайт, с  най-голямото разнообразие на паркетни настилки от реномирани производители в световен мащаб предлагано у нас –www.tsonevflooring.com -вашият коректен партньор в подовите настилки.

HTML код на статия

Автор: penkov76


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар