Лаптоп батерии – нови Li-Ion и с гарантирано качество

В днешно време лаптопите са много по-предпочитани за употреба от потребители пред настолните компютри. Слабото им място е единствения компонент, които ги различава от настолните, а именно техните лаптоп батерии.

Често пъти най-подменяният елемент на лаптопа изненадващо не е Ram паметта, HDD диска или Wi-fi адаптера, а точно батериите за лаптоп. С напредване на технологиите, батериите също се променят към по-добро. Новите модели, които се произвеждат вече не са Ni-Mh, а са Li-Ion с висока издръжливост при работа, без да са включени към захранването. Те могат с едно зареждане да изкарат повече от два-три часа, за разлика от по-старите модели, които издържат с много мъки до 1 час активна работа. Въпреки това новите батерии за лаптоп не са вечни. Както всеки друг продукт, те също имат определен „срок на годност“ или с други думи казано, клетките им имат определен брой цикли на заряд и разряд и достигайки го те губят своята активност. Вие сами ще констатирате този факт в момента, в които тя започне да не издържа толкова време както преди. Колкото и да се стараете да спестявате енергия, така че да може тя да издържи по-дълго време, трябва да знаете, че ще ви е необходима нова лаптоп батерия. Разбира се ако се налага да ползвате лаптопа си в движения или на места, където няма захранване е добре батерията ви да бъде с максимална издръжливост.

Имайте предвид, че Li-Ion батерии за лаптоп Dell не са малко пари, така че ако имате желание да съхраните трайността им за по-дълго време, ето малко полезна информация, която е добре да знаете:

  • При Li-Ion батерии можете безпроблемно да ги изтощите частично, без да се налага да се стига до пълно изтощение.
  • Те нямат “памет” и заради това този процес на не пълно разреждане няма да им навреди. Ако напрежението на литиевойонни клетки падне под определено ниво, това ще я съсипе.
  • Топлината е пагубна за батериите, тъй като ги разваля.
  • Ползвайте лаптопа си от време на време само на батерия, след това отново включете към захранването.
  • Почиствайте металните клеми с памук едва напоен със спирт.
  • Ако сте решили да държите батерията извън лаптопа знайте, че трябва да я съхранявате на хладно място.

Ако активно използвате лаптопа си и батерията му неведнъж ви е спасявала от неудобни ситуации, тогава грижете се добре за нея, за да можете и за напред да разчитате на нея. Като застраховка разбира се винаги можете да си вземете още една резервна батерия за лаптоп, която да ви помага всеки път, когато вашата се изтощи.

HTML код на статия

Автор: web fusion


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар