Мечтата, наречена Анталия и едно приятно лято

Най-слънчевите южни брегове на Турция- Анталия

Анталия е една от най-известните ваканционни дестинации в Турция, тъй като се намира в залив на южния бряг на Турция.
Почивките в Анталия са гарнирани и с драматичната красота на планините Таурус, които се издигат 3000м над града. Склоновете на планината са покрити с типичните за региона средиземноморски храсти, а горите са осеяни с дъбови и борови дървета.
Почивките в Анталия предлагат голямо разнообразие от барове и клубове. Те създават пулсиращия нощен живот на града, където можеш да танцуваш цяла нощ, да се насладиш на шоу с танцьори на кючек или просто да си починеш с екзотичен коктейл на плажа.

Турската Ривиера

Анталия, мечтана ваканционна дестинация, притежава мек климат през цялата година и ето защо регионът неслучайно се нарича ‘Турска ривиера’. По протежението на плажната ивица ще намерим и областта Кемер, очароварелен, тих регион в полите на планините Таурус. Кемер има собствено яхтено пристанище и добре развита туристическа инфраструктура. Почивките в Анталия в тази част на плажа са добра възможност за релакс и бягство от ежедневните проблеми.
По протежението на плажната ивица, източно от Анталия, Белек и Сийдей ще намерите множество летни спортове, забавления и невероятни плажни ивици. Почивката на море в Турция и в частност Анталия е чудесна алтернатива на испанските курорти. Турция посреща гостроприемно и групи туристи, и семейства, и двойки, които искат да опитат магията на изтока, съчетана с щипка морско приключение.
Плажовете на Анталия предлагат богат избор от водни спортове и възможности за интересни екскурзии с историческа стойност. Термесос е вероятно най-интересният античен град в региона на Анталия. Той е построен на височина от около 1000м в планините Таурус. Множество редки растения и животински видове могат да бъдат видени в природен парк Термесос.
Само на час и половина от Анталия ще намерите руини, които образуват някогашна византийска баня с мозаечни подове, театър и някои разкопки, които са пръснати и от двете страни на река Улупинар.

 

 

 

 

HTML код на статия

Автор: profitours


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар