Мивката – красота и функционалност

Важен и основен елемент за всяка баня, тоалетна и кухня са мивките. Мивките са задължителната част осигуряваща комфорт и функционалност не само в дома, но и в сгради за обществено ползване.

В последно време голяма популярност в санитарията имат, мивки произведени в чужбина. Те се отличават с изящен дизайн и с голямо разнообразие от форми, модели и цветове. Мивките произведени в България обаче, също не са за пренебрегване, те са достатъчно практични и надеждни. До преди няколко години, на пазара се предлагаха мивки със стандартна форма и размер тъй като бяха предназначени за използване в традиционните градски апартаменти, днес нещата стоят по-различно. Търсенето напоследък е предимно на различни модели луксозни мивки с нестандартен дизайн и цветово решение, които не само притежават функцията изящно да украсяват интериора на банята, но са израз на престиж и финес.

Изборът на мивка зависи от много фактори. Освен  размерите на банята и цветовото решение. При избор на мивка, значение има цялостният стил на банята, личните предпочитания на собствениците и други специални изисквания за комфорт, практичност и надеждност.

Сърцето на апартаментът, колкото и да ни е странно, все по-често се явява – банята. Затова е важно да отбележим, че мивките трябва да бъдат не само красиво допълнение към вътрешния интериор, но и да бъдат практични.

Особено популярни днес в санитарията, са мивките за баня. Тъй наречените шкаф-мивки или мивки вградени в плот, не по-малко предпочитан модел са мивките за стенен монтаж, както и ъгловите мивки. Най-удачният и функционален вариант са вградените мивки, когато коритото и представлява една цялост с плота, което улеснява използването и почистването. Такъв тип мивки са удобни не само за баня, но и за кухненския бокс. Ако пък искате да спестите пространство в банята си, изберете ъглови мивки–шкаф. Те  заемат  значително по-малко обем, а свободното място в шкафа, ще ви даде възможност да поставяте козметиката си и други принадлежности за баня.

 

HTML код на статия

Автор: gurska


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар